lauantai 10. lokakuuta 2009

Hirviä haku

Nyt kun syksyn illat alkaa pimetä yhä aikaisemmin ollaan hakuilussa siirrytty lauantaiaamun treeneihin. Tänään saatiinkin hakuilla tosi mahtavassa aurinkoisessa ja kirpakassa syyssäässä, toisin kuin viime sunnuntaina kun lähes koko ajan satoi kaatamalla. Ja oli aikas jännä ja todella erilainen treeni, keskilinjan oikealta puolelta nimittäin kesken treenien tulla rymisteli HIRVI, ja hetken päästä sitä seurasi hirvikoira. Tiedä sitten miten kaukaa olivat tulossa, ainakaan hakualueen lähettyvillä ei ollut mitään ilmoittelua mahdollisesta hirvijahdista eikä kyllä hirvimiehiäkään näkynyt. Hieman meillä pulssi nousi ja sydän tykytti kun seurattiin hirven menoa jokusen kymmenen metrin päässä meistä. Radalla oleva koira oli juuri lähetetty vasemmalle puolelle ja oli jo maalimiehellä eikä havainnut hirveä, onneksi! Eipä ole moista ennen tullut vastaan, ja kyllähän se kieltämättä pienen lisämausteen aamuun antoi :=)

Arttu teki oman suorituksensa ennen hirviepisodia, huh, onneksi, uskallan nimittäin vahvasti epäillä että perään olis lähenyt jos radalla olisi ollut ja hirven bongannut. Taisi niitä hirven hajuja, tai ties minkä elikon, olla siellä sun täällä kun Arttu vähän haahuili ja teki ylimääräisiä lenkkejä. Haju vai mikä lie päätä vaivannut mutta ei ollut seniori ihan parhaassa terässä, laiskanolosesti lähti ukkoja etsimään mutta ihan ok ne sitten nousi sieltä vaikka vähän extraa lenkkeilikin.

Iivari on päässyt pois makkararingistä ja sille tehtiin ekaa kertaa oikeen peräänlähtöjä. Ipana oli tietty innoissaan ja kipitti kovaa vauhtia ukkojen perään. Helin sadeviitalle tosin piti ensin vähän karvoja pörhistellä ja haukkua, mutta mitäpäs sitä yhdestä omituisesta viitasta sen enempiä piittaamaan kun oli sydäntä tarjolla palkaksi:=)

Hirmuisen nälän saattelemana poikettiin kaupan kautta kotimatkalla ja sitten äkkiä ruoan laittoon, kummasti iskee nälkä monen tunnin metsässä tarpomisen jälkeen. Ja arvata vaan saattaa ettei siinä pitkän päivän jälkeen muuta tarvittu, aikaseen jo oltiin herätty ja ennen treeniin lähtöä tehty reilun tunnin lenkki ja sitten päälle monen tunnin hakureissu. Ruokkimisen jälkeen pojat köllähtivätkin tyytyväisinä ja erinomaisen väsyneinä petilleen. Iivari on TOSI väsynyt jos se ei a) kerjää b) tassuttele joka askeleella perässä suuntaan keittiö ja nyt kävi näin, harvinaista mutta totta:) Muutaman tunnin levon jälkeen lähettiin taas ulos nauttimaan aurinkoisesta kelistä, jonka jälkeen maistui taas - uni. Yhdeksän huitteilla kun tein iltapissalle lähtöä katsoi parrat sen näköisesti että TÄH, taas?? Eivätkä yhtään pistäneet hanttiin kun tehtiin vaan lyhyt korttelikierros, ja nyt iltasapuskan jälkeen onkin uni taas sikeetä.

Iivarilta irtosi eilen korvateipit poikien hurveltaessa. Nyt on molemmat korvat hyvässä asennossa, katotaan pysyykö vai vieläkö pitää teippailla. Hampaat kun on just vaihtumassa. Hakuporukka nimitti sitä spanieliksi, heh nojuu, totta kyllä, korvakarvat on jotensakin runsaat ja pitkät joten kyllähän niissä tiettyä spanielimaisuutta on:=) Kamera on ollut vähän unohduksissa viime aikoina, no mitäs, kun viikolla enimmäkseen vaan pimiässä taivalletaan, mut täytyykin huomenissa valoisan aikaan kuvailla poikia.

Viikonlopun riennot jatkuu huomenna kun mennään Carmenin ja Fian luo, sinne tulee myös Emma ja Nelli, eli tuttu formulajengi koossa taas. Toivottavasti sää suosii tämän päivän lailla niin voidaan olla pihalla paljon ja saavat nausterit formuloida ja peuhata vapaasti. Siitä huomenna lisää, kuvien kera!

Ei kommentteja: