perjantai 10. syyskuuta 2010

Kyllä maalla on mukavaa!

Maanantaista asti ollaan oltu mökkeilemässä. Tänään tultiin kotio virka-asioita hoitamaan. Täällä on remonttimiehet pistäny vanhan kylppärin maan tasalle ja alkavat pikkuhiljaa rakentaa uutta ja ehompaa tilalle. Ja pöly on sen mukaista, miksköhän mä siivosin vielä just ennen lomaa???

Liikaa ampiaisia - enkä nyt tarkoita sellaisia äklönmakeita trinksuja vaan ihka oikeita luonnon ampiaisia. Räystäässä katonrajassa on ampiaispesä ja joka halavatun aamu klo 6 niitä pölähtää seinän ja kattolaattojen välistä yläkertaan pilvin pimein. Joten yläkerrassa ei nukuttu kuin yksi yö, ekana aamuna kun tuli äkkilähtö... Alakertaankin niitä tulee muttei niin paljon. Aamuinen pörinä kestää tunnin verran ja sitten ne kuukahtaa lattialle. Ei kiva. Ja minä olen sitte viettäny enempi kuin pari tovea imuroiden ja talouspaperilla pökränneitä amppareita lattialta listien ettei saisi pojat puremaa. Toistaiseksi on vältytty pistoilta. Pojat ei ole paljon vastaan laittanu kun ollaan siis siinä kuuden jälkeen siirrytty pihalle, jeee, niistähän se on vain hauskaa!

Eilen kävi myrkyttäjä. Ruiskutti reippaasti myrkkyä pesäkolon ympärille mutta kun ei voinut epätasaisen maan vuoksi laittaa tikkaita niin ei ollut varma miten paljon myrkkyä meni itse pesään sisään. Tänä aamuna mun mielestä niitä ei enää niin paljon ollut. Katellaan nyt sitten voidaanko mökkielämää jatkaa vai suunnataanko muualle.

Vuoden paras ostos - ei menny rahat hukkaan kun ostin pojille ne vaijerit mökkeilyä varten. Ne on tosi pätevät ja pojilla riittää ihan kivasti tilaa peuhailla eikä niitä tarvii pyydystää ympäri niemeä. Omalla pihalla kun tuskin pysyisivät. Haukkuvat milloin lintuja milloin mitäkin rasahdusta tai jos eivät muuta niin sitte sitä että mitään ei kuulu. Tosin pikku hiljaa päivien kuluessa alkoivat tottua että joka rasahdusta ja lehden havinaa ei tarvii haukkua. Sää on ollut mitä parhain, sellaset 16-18 astetta päivisin, täysin tyyntä ja yötkin ihan lämpimiä. Ja mahtava tähtitaivas! Ulkoilua tullu päivittäin sellaset 12 tuntia. Ja vaikka koko aikaa ei mitään ihmeellistä tehdä niin on kai se vähän eri noillekin olla ulkona, kuin sama aika kotosalla neljän seinän sisällä remontin keskellä. Eli hermolepoa meille kaikille. Illalla pojat onkin sitten ulkoilman virikkeistä niin väsyneitä ettei edes takkamakkara jaksa kiinnostaa:=)

Eli mitä ollaan lomalla tehty? Nukuttu, levätty, ihailtu maisemaa, kuunneltu hiljaisuutta, katseltu joutsenten lentoa, nähty yksi kurkiaurakin sekä silkkiuikkuja, kuikkia, lokkeja, käppäilty rantsussa tassuja ja partaa huljuttamassa, istuttu laiturilla... Sama kuvin:
Peuhaamista
Maisemaa
Rantaleikkejä
Oleilua
Illalla väsymys käy jo käpälään

2 kommenttia:

Janessa kirjoitti...

Kyllä tännekkin mökkielämä kelpaisi! Aivan kateeksi käy kun katselee noita kuvia ja kuulee kuinka jollakin on vain aikaa nauttia olostaan! :) Ihanaa sekä rentouttavaa loman jatkoa!

Arttu kirjoitti...

Kiitokset vaan, ikävä kyllä nyt alkaa jo loppu uhkaavasti häämöttää:( Niinhän se on että kaikki hyvä loppuu aikanaan, nyyh...