sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ritiratiralla ...

... tulihan se talvihalla viimein meillekin. Lunta ei ole kuin sen parisen senttiä että maa on valkoinen, mutta se ja viitisen pakkasastetta piisaa kyllä vallan mainiosti pitkän pimeän sadekauden jälkeen. Parrat kuurassa, lumi narskuu kengän alla, pienoinen viima kipristelee poskia ja leukaa, iltamaailma on valoisampi kuin aikoihin, kyllä, talvea tämä on. Pellollekin pääsee jo hyvin kävelemään, sen verta tuota valkoista pinnalla ettei ole turhan muhkuraista mennä. Sieltä tämän sunnuntain aamuinen lenkki aloitettiin. Snautsereilla on tietenkin vauhti kova, mutta välillä täytyy tuota ihanuutta tuoksutella kokolailla hartaasti, ja silloin eteneminen on etanamaisen hidasta. Mutta se ilo suotakoon heille. Saapahan ihminen sillä aikaa nauttia talven tunteesta ympärillään.

Päivän lyhyemmällä tuossa lähimaastossa Iivari sai jälleen vainun myyrästä vai mikä metsähiiri lie ollut,
 ja vaikka sai seniorin avukseen metsästyshommiin, pääsi pieni otus rottakoirilta pakoon tällä(kin) kertaa
 mutta yritystä kyllä riitti, ei hevin hellitä Iipan into.
Kun olimme taas väliaikaisessa motissa nettiin pääsyn suhteen itsenäisyyspäivän (uusi modeemimokoma temppuilee hpmh...) niin tässä juhlapäivän aamun kuvia. Ensimmäinen aamu itse asiassa kun lunta oli maassa, tai aika märkää nuoskaistahan tuo silloin vielä oli kun asteet nollassa.


 Iivari tässäkin luulee olevansa pikkuotuksen jäljillä
 yritystä jälleen löytyy,
 mutta ei vipeltäjää.
 Partapusuja Artulta
 ja Iipalta.
Jospa tämä nyt vain jatkuisi. Edes tällaisena. Edes muutama aste pakkasen puolella. Edes tämä parisenttinen kerros lunta. Mutta, taivas yksin tietää. Ei meidän auta kuin toivoa parasta ja katsoa mitä tulevat päivät ja alkava viikko mukanansa sään ja muun suhteen tuo. Partaiset sankarit nukkuvat pois päivän rasituksia. Olletikin kun kohta koneen sammutan ja nousen aloiltani, ovat hetkessä hereillä puuhia seuraamassa, jotta josko taas lähetään lumisia tuoksuja tuoksuttamaan ja parrat kuuraamaan. Lähetäähän myö. Sitten ohjelmassa vielä iltapuuro, jota yhdessä eilen valmisteltiin ja paisteltiin, ja muut illan hommat ja eikun kuonot kohti uutta viikkoa.
Talvista viikkoa itse kullekin, nautitaan!

4 kommenttia:

Eerika kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa, että sulla on komeita poikia! Toivottavasti mullakin vielä jonakin päivänä olisi myös tavallinen snautseri.

Kaija ja kaksi eriväristä partaa kirjoitti...

Kovin näyttää pojat(kin) tyytyväisiltä talveen:)

Arttu kirjoitti...

Kiitos Eerika! Voin kyllä suositella "tavallista" snakua vaikka aiemmin parin käppänän kanssa vuosia eläneenä, voin vaan todeta että Isoja Sydämen valtaajia nekin ovat. Puolensa molemmilla. Iloista talven jatkoa sinulle ja laumallesi! (Ihania kuvia blogissasi!)

Arttu kirjoitti...

Kaija ja eriväriset parrat:
No kyllä ovat pojat tyytyväisiä, kirsu lumessa mennä viipotetaan. Ihminenkin tykkää. Ei tarvii tassuja eikä kurapyyhkeitä alvariinsa pestä eikä hiekka rahise varvasvälissä ;)