perjantai 8. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien pikaisia pyrähdyksiä

Pakkasta pidellyt viime päivät rapsakasti yli -20 asteen, kylmimmät lukemat ollut -26 astetta eli ihan ei kolmeenkymppiin ole päästy. Ainakaan että olisin huomannut. Pikkuhiljaa snautserin tassut karaistuu eikä ilkiän näköinen tassujen nostelu enää ala ihan heti. Päinvastoin, eilenkin iltana herra tikitti menemään toppatakissaan niin tärkeän ja pirteän oloisena tuota ison tien vartta että mieli taisi tehdä kauemmaksikin. Oli kuitenkin pakko käännyttää menijä kotiin päin ettei pian tekisi anturoihin turhan kirpakkaa. Muutenkin melko pikalenkkejä tehdään edelleen, niitä sitten useammin kuin normisään aikana kun päästään pitkästi reippailemaan.
Aamusella eilen hoideltiin asioita kaupungissa, ja kun ei pitkää lenkkiä voi tehdä, sai snautserikin vähän enemmän virikettä kun otettiin hommat niin että auto parkkiin, ihminen asioille jonka jälkeen snautserin kanssa pieni lenkki, auto seuraavaan parkkiin, jne. Kun odotusaika autossa ei venynyt pitkäksi kesti hyvin Arttu odottaa sen kymmenisen minuuttia mitä kaupat postit yms hoidettavat hommat kerrallaan kesti.Maailma vaan on niin kaunis että sen katselemiseen ei kyllästy, vaikka välillä vähän poskia pakkanen koetteleekin. Muuten ei, kiitos kerrospukeutumisen jalon taidon. Päinvastoin - kun melko haipakkaa ja snautserin hyppypomppujen tahtiin mennään, ehtii pian hiki jo ihmisen niskaan ja ennen kotipihaa täytyy varovasti availla päällimmäisiä vetoketjuja että vähän ilmavirta kulkisi.

Aurinko painuu parhaillaan puiden taakse, näkymä missä silmä lepää. Kyllä sattu meille hyvät lomasäät, vaikkakin ihan pitkiä metsälenkkejä on pitäny pantata, mutta eiköhän viikonlopun aikana niitäkin saada kyllin tehtyä kun lupailevat lämpenevää eli n. kymmentä pakkasastetta.Näin alkaa olla viiminenki viime vuoden kesälomapäivä kääntymässä loppuun, ja alkaa uuras arki ensi viikolla. Huoh. Mutta minkäs teet. Onhan tämä ollu hyvä loma :) Eli ei muuta kuin reipasta ja rapsakkaa tammikuun talvista viikonloppua ja loppuun pari somistelukuvaa ja aiheena tietysti mikäs muu kuin snautseri, makkariin uusi kuva ja olkkarissa Artun kuvat uudessa uskossa. Ei ole loma ihan makoillessa menny ;)

Ainiin ja koirahuoneen hyllyn kätköistä löytyi herrasta pari söpöä pentukuvaa ajalta ennen kuin Arttu oli Arttu ja Arttu minulla vain haaveissa. Näiden myötä heipat!


Ei kommentteja: