tiistai 28. heinäkuuta 2009

Valmisteluja osa 1

Olen tässä kehuskellut kun on niin helppoa odotella pentua tulevaksi kun ei tarvitse kummoisemmin mitään varusteita hommailla kun on koiria ollut vuosikymmeniä. Kaapeista löytyy ruokakuppia, vesikippoa, palloja, naruleluja, pehmoleluja samoin kuin remmejä ja pantoja vaikka useammallekin koiralle. Vai olenko ihan kauhea koiraemo kun pentu joutuu 'perintökamoja' käyttämään, iiks??!! Toivottavasti ei jää mitään traumoja... No ei vaan, toki täytyy Iivarille omiakin kamoja ostaa, mutta näin alkuun pärjätään hyvin entisillä. Ja pentupanta on ainakin mukavan pehmeä Artun käytön jäljiltä, ja lähes kuin uusi kun eihän sitä kauan ehdi pitää ennenkuin kaulan ympärys on jo kasvanut niin suureksi että pitää siirtyä astetta aikuisempaan pantaan, joita muuten myös löytyy ihan omasta takaa :=)

No, kaikesta tuosta huolimatta on tässä kyllä pientä valmisteltavaa eteen tullut, ettei sitten tarvii heti kamalasti tehdä kun Iivari on kotona. Tänään putsasin koirahuoneen, otin valmiiksi jo maton pois ja paikkailin muovimaton saumaa, jota Arttu aikanaan työsti... Toivottavasti Iivari ei innostu samaan harrasteluun, sitten on nimittäin pelkkä betoni lattiana :( Näyttelyhäkin hain kellarista huoneen nurkkaan. EI, meillä EI häkitetä koiria, mutta häkki olkoon siellä jos jompi kumpi pojista haluaa sinne mennä vaikka päivätorkuille, siis ihan omasta vapaasta tahdosta, omaan rauhaan. Artullakin oli se käytössä aika pitkään kun oli pienempi, tottuihan samalla häkkiin kun on siellä sitten tulevilla näyttelyreissuilla kuitenkin lepäiltävä.

Koirilla on yksinollessaan käytössään iso eteisaula ja koirahuone, muualle osaa kotia on ovet suljettu. Siitä tämä on tosi ihanteellinen asunto kun on tosissaan kunnon ovet eteisestä muihin tiloihin eikä vain yhtä avointa tilaa niin pystyy rajaamaan tilan missä keskenään aikaa viettävät. Koirien tilassa ei myöskään ole sähköjohtoja ja se on muutenkin vahinkojen minimomiseksi sisustettu mahdollisimman koiraturvalliseksi, lue: = aika paljas siis. Mutta kyllähän tossa puuhailtavaa riittää, jos niikseen tulee, lehtihyllyä, lattialistaa, runkopatjasänky (jota Arttu myös työsti ollessaan pieni ja hölmö).

Huomenna pitäisi sitten vielä tuo eteinen laittaa kuntoon ja heivata sieltä matot kellariin odottamaan uutta tulemista, tai saiskohan nyt vihdoin ostettua uudet kunhan Iivarista on tullut sisäsiisti? Sitähän tässä ehtii miettiä.

Arttu on ollut touhuissa koko ajan mukana, kävi koemakoilemassa kauan poissa olleen häkin ja muutenkin vähän ihmetellyt muden yhtäkkiä saamaa siivousintoa, meillä kun ei arkisin yleensä kauheesti aikaa kotitöihin tuhlata. Helin kanssa oli ollut puhetta että josko oltais lähdetty Artun ja Ritan kanssa metsälenkille että sisarukset saisivat pitkästä aikaa hurveltaa energiatyhjennystä mutten sitten malttanut lähteä kun innostuin hommailemaan.

No huomenna jatketaan ja sitten onkin se SUURI PÄIVÄ. Töistä tultua torstaina suunnataan kohti Nummisia (vai onko se NummisTa?) ja otetaan pikkuparta Iivari kyytiin.
Nyt Arskatin kanssa vielä lenkille ja sitten kohti huomista.
Öitä!

Ei kommentteja: