perjantai 8. tammikuuta 2010

Paukuttaa paukuttaa ...

... pakkasta tällä hetkellä lähes 20 miinusastetta ja kiristymässä taitaapi olla, niin kovin kävi talvi-ilma äsken naamaan että harvoin noin kirpakalta tuntuu, eikä edes viima käynyt.
Ja mä kun en yleensä palele ...Ongelma näillä pakkaskeleillä on, paitsi poikien tassut (ja ei, en kuitenkaan aio ostaa tai tehdä niille töppösiä), niin mun kädet jotka herkimmin alkaa palella, varsinkin peukalot. Suosin kerrospukeutumista, ja kun oikein toppaan itseni täyteen vaatetta niin eihän tuolla kylmä ehdi tulla, mutta en vielä ole keksinyt / löytänyt tumppuja jotka olisi sekä kätevät että lämpimät. Kätevät siinä mielessä että pitäisi kohmeisin sormin pystyä sutjakkaasti handlaamaan kahdet remmit, ja siinä välillä kerätä jätöksiä tien poskesta ja raahata niitä mukana, mikä kaikki ei onstu kamalan paksuilla vermeillä. Sitäpaitsi, se mikä paha näissä pakkasissa on, vaikka muuten talvessa ikuisesti elelisinkin, niin on erinomaisen turhauttavaa pukea illassa KOLMEkin kertaa itselleen pakkasvarusteet ja tehdä sitten hikipäin pinkoen se lenkki, paljon mieluummin tekisin parin tunnin lenkin kertaheitolla. Ja nyt taas parin sisätiloissa vietetyn piiitkän työpäivän jälkeen olis tuota raikasta ulkoilmaa kaivannut. No vaan, ei saa valittaa, talveahan kesällä odotin, ja nyt se on täällä, ei tätä nyt ikuisesti kestä kuitenkaan, kait...?
Viikonloppuna taitaa kyllä olla muden harmahtavat aivosolut koetuksella kun täytyy pojille yrittää keksiä sisätilan viihdykettä lenkkien jäädessä lyhykäisiksi. Tänä iltana ollaan tehty 3 x n. 18,5 min. lenkkiä + kaupassa käynti ja eihän se näiden energiaeetujen tarpeisiin ole läheskään tarpeeksi. Arttu kyllä on aina, ihan penskanakin, kestänyt vaikkei ole aina saanut energiaansa just lenkeillä purkaa, mutta Iivari sen sijaan alkaa äkkiä jo näyttää siltä että jottain tarttis tehrä, ja pikaseen. Hyvin kakarakin väsyy kunhan saa illassa vähintään reilun tunnin painaa menemään, vaikka oliskin pelkkää remmissä lenkkeilyä niinkuin meillä yleensä arkena. Aika haipakkaa vauhtiahan meillä lenkit etenee hyvänkin sään aikana.

Tänään on jo käytetty maitopurkkeja & veski- ja talouspaprurullia namien piilotuksiin ja pyyhkeistäkin on nameja etsitty, mitäköhän lisäks vielä viikonloppuna keksisi - ehdotuksia?! Täytyy varmaan kehittää kunnon keittiötottistreenit (eli useat sellaiset per päivä) tuon snautserienergian purkamiseksi:=)Äsken lenkillä kohdattiin naapuritalon parsonit, jotka oli urheasti myös pakkasta uhmaten lenkkeilemään uskaltautuneet, eipä tuolla muuten ketään vastaan tullut. Arttu ei oikein tykkää Elvis-pojasta, nyt ehdittiin sentään Hennan kanssa jokunen sana vaihtaa poikien VAIN kyttäillessä toisiaan, mutta pitihän sitä sitten kun oltiin kaikki suunnillemme erkanemassa, alkaa sanoa sitä kovaa sanaa, ja tulihan sitä puolin ja toisin sanailtuakin:) Turpo-tytön kanssahan Arska on ollut aina kaveria, sen sijaan Turpo ei tähän asti ole tykännyt Iivari-pennusta, mutta nyt on ilmeisesti Iiskukin kasvanut niihin mittoihin että Turpon mielestä se ei ole enää pentu ja tervehti Iivaria ihan kaverimielessä.

Johtuuko pakkasista vai mistä, mutta Arnold on ollut vähän kärttysällä tuulella, antoi nimittäin Iiskun kuulla kunniansa niin puruluiden syömisessä kuin pyyhenamien kanssakin. Arskaa näyttää ärsyttävän varsinkin se tapa miten Iivari kulkee oman puruluunsa kanssa pitkin ja poikin. Arttu kun keskittyy syömään omaansa, niin Iivari saattaa hiippailla sinne tänne oma puruluu rennosti huulesta roikkuen, käydä välillä johkin purkkariaan maistamaan, siirtyy sitten toiseen paikkaan jne jne. Ja tätähän ei Arttu vaan voi aina sietää, meinaa vissiin että purkkaria pitää hiljaa ja rauhassa aloillaan nautiskella - ja antaa toisen myös nauttia rauhassa omastaan. Silloin saa sitten Iivari räsähdyksen"isonveljen tassusta", mutta se on sitten siinä eikä noihin ole tarvinnu sen koommin puuttua. Iivari rentoreiskana siirtyy johkin kauemmas ärtsymaakarista, monesti vielä selkä Arttuun päin, ja jatkaa tyynesti puruluunsa syöntiä.On muuten ollut tosi kiva saada kommentteja monilta Teiltä jotka tätä blogia luette. Kiitoksia vaan kovasti kommenteistanne, on kiva tietää että joku tätäkin jaksaa seurata:) Jatkakaahan poikien puuhailujen parissa, aina tätä yritetään mahdollisimman usein päivitellä ja kameraakin käyttää jotta saatais ajankohtaisia kuvia partaveljeksistä. Varmaan on tuttua juttua niille joilla kotonaan tämmöinen partanaama elelee, niinhän nuo touhut lienee samanmoisia kaikilla naustereilla :=)

No hyvinpä näyttää tän illan aktivoinnit vähäisestä liikunnasta huolimatta purreen ja 'veljekset kuin ilvekset' ovat käyneet vieriviereen uniansa katselemaan joten kai se on aika äiteenkin lopettaa tämän päivän pakkaspäivitys ja painua pehkuihin jotta huomenna taas jaksaa noiden kanssa puuhailla, eli eipä siis enää muuta kuin pakkasen pirtsakkaa viikonloppua toivotamme!!

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

loistavia kuvia ja hauskoja juttuja. mukavaa ajanvietettä lukea!
hauskaa vuodenalkua!
kortelaisen laura (laumasta..)

Arttu kirjoitti...

Hei Lauman Laura! Kiva kun vierailet poikien hurvelluksia seurailemassa, kiitokset vaan kommenteista.
Mukavaa vuodenjatkoa!

Seija kirjoitti...

Ihania talvikuvia! Fia siskokin nauttii talvesta ja hyppelehtii kinoksissa ja turkki on usein jäässä (hiki kun tulee). Paukkupakkasillakin ollaan lenkkeilty kuten teitin partapojat, parta huurussa!!!Äiti Carmen on joulun aikana pulskistunut ja on dietillä kuten eräät muutkin.Nähdäänkö pian treeneissä? Nahkapatukat on työn alla...ja vielä pitäis oppia niin haku!

Arttu kirjoitti...

Parta huurussa mennään edelleen, näyttää tassutkin tottuneen jo pakkasiin eikä niitä tarvii enää nostella niinkuin talven alussa!
Terkkuja äitille ja siskolle!
t. Iivari & Co.