maanantai 26. joulukuuta 2011

Vuosi lopuillaan

Uudenvuoden aattoa lukuunottamatta tämän vuoden juhlat on nyt sitten juhlittu.
Joulunpyhät päättyy myrskysissä merkeissä. Yöllä se alkoi, ja koko päivän on jatkunut. Ihan mieletön myräkkä. En moista muista kokeneeni aivan äsken. Valot välillä vilkkuu, ja äsken piti jo konekin sammuttaa varuiksi, mutta toistaiseksi ollaan saatu sähköt pitää. Niin ei uutisten mukaan valitettavasti ole kaikkialla.
Meitähän ei pienet tuulet pelota ja aamusella käveltiinkin pitkä lenkki rantaan tuulentuiverrusta ihmettelemään. Ja huhhuh, kyllähän se tuiversikin. Jos olis jäätä ollu tienpinnalla, ei olis askelia tarvinnu ottaa, takatuuli antoi sellasta kyytiä että hajareisin piti seistä että pystyssä paikoillaan pysy. Arttukin otti tukevan asennon kuono kohti tuulta,
mutta Iivarin piti välillä käydä ihan istumaan. Junnusta kai alkoi tuntumaan että kohta lähtee myrskyn matkaan koko mies.Vesi on rannassa vallannu alaa syksyn ja talven sateiden myötä. Ihan rannanvarteen missä yleensä pystyy kävelemään, ei ollu mitään asiaa, kuivinjaloin ainakaan. Tuossa yhdessä kuvassa näkyvän koivuryhmän takana on normaalisti vielä jokunen metri veteen. Nyt on koivut ja kaikki muutkin rannanvieren puut vedessä. Ja sitäpaitsi eihän sitä uskoisi ellei tietäisi että nää kuvat on otettu JOULUkuun 26. pvä!!!!
Eihän sitä voinu ku hämmästellä ja kummastella.
Ihmetystä ja ihastusta aiheutti rantaan ajautunut jääkin, eikä poikia olisi sieltä saanu pois millään. Varsinkin kun löytyi vielä myrskyn irrottamia ja aaltojen rantaan tuomia kaisloja ja oksia ja muut rojua millä leikkiä.
Nyt edessä paluu arkeen, jokunen työpäivä ennen vuodenvaihteen juhlistamista. Ja sitten kenties päästään lomailemaankin...
Hyvää vuoden viimeistä viikkoa!

Ei kommentteja: