tiistai 17. huhtikuuta 2012

Arjen pieniä pipanoita

First things first: Selma on vihdoin alottanu juoksunsa, eli taitaa passelisti ajottua Selman ja Iivarin treffit Nealla vapuksi ;) Toivottavasti saadaan odotella paljon ihania pieniä kesäpartoja. Perästä kuuluupi. Ja Selmahan on virallisesti Jettyspoof's Swedish Silk.

”Tekisivätpä muutkin niin kuin sinä teet” kommentoi eilen eräs ohikulkenut naisihminen kun kyykin korjaamassa koirani jätöksiä pusikon juuresta. Nii-in, olen aivan samaa mieltä. Hetken asiasta juteltuamme totesimme molemmat saaneemme hyvän mielen, hän siitä kun huomasi että joku sentään välittää ympäristön siisteydestä ja minä häneltä saamastani positiivisesta palautteesta. Pienestä asiasta tulee iloiseksi;) Välillähän sitä tahtomattaankin tuntee ittensä kakkosluokan kansalaiseksi koirien kanssa kulkiessa. Vaikka ne käyttäytyisivät miten siivosti tahansa (senkin kun nämäkin snautserinpojat välistä osaa) niin eräiden mielestä niiden pitäisi olla hajuttomia, mauttomia, äänettömiä, näkymättömiä ja ilmeistä jo voi lukea että huspoiskauaspois sen koiran kanssa siitä IHmisten edestä. Harva ääneen antipatioitansa ilmaisee (paitsi sen erään kerran se yksi pariskunta joka poikia kävelysauvoilla tökki), mutta eipä nuita myönteisiäkään kommentteja juuri kuule. Eikä koske tämä palautteen saaminen pelkästään koirahommia. Ikävä kyllä. Tai täytyy hieman perua sanojansa. Kyllä aika ajoin sattuu että joku pysähtyy ja alkaa jutella ja yleensä näillä tapauksilla on joskus muinoin ollut snautseri tai useampikin ja kehuvat ja ihailevat poikia ja kertovat omistansa. Mukavia kohtaamisia tuollaiset, kyllä snautseri snautserin tuntee ja turista voisi pitkästikin.


Mä olen yleensä ihan toivoton neuvomaan reittejä. Tien nimi kyllä saattaa olla tuttu tai ainakin melkein, eli ”on se jossain tässä lähellä”, mutta siihen se sitten jää. Eilen kun olletinkin junalta tullut mies kysyi tietä, harvinaista kyllä tiesin missä etsimänsä katu on kun on tässä meidän lähellä, ja osasin neuvoa miten sinne pääsee. Kunnes, kun mies oli lähtenyt harppomaan sinne minne osoitin, mulla yhtäkkiä välähti että no nythän mä neuvoin sen miehen ihan väärälle kadulle. Hihkaisin perään että hei anteeksi käännäppäs suuntaa, kysymäsi osoite onkin ihan päinvastaisessa suunnassa. Wärtsilänkatu – Välskärinkatu, melkein samahan tuo. Paitsi eri puolilla kaupunkia.

Iivari on muuten hyvä kun ulkona jonkun kanssa juttelen. Oli tuttu tai vieraampi ihminen, tuntuu Iiskullakin olevan paljon asiaa ja alottaa sellasen urinaörinän sille toiselle osapuolelle. Häntä heiluen asiaansa esittää, ja jos vaan joku viitsii rapsuttaa, niin sehän kyllä tälle pojalle kelpaa. Arttukin ottaa huomionosoitukset vastaan, mutta on siinä suhteessa tyypillisempi tai sanotaanko rotumääritelmän mukaisempi snautseri kuin mitä Iivari vielä on, ja on selkeesti pidättyväinen vieraampia kohtaan. Ja jos tämä vieras sattuu turhan pitkään Arttua silmiin tuijottamaan ja ehkä vielä hymyilemäänkin, niin siitä ei Arska tykkää hyvää.

Käveltiin eilen kävelykatua pitkin, tarkotus oli harrastaa siedätystä. Siellä kun on monesti poikia rullalautailemassa niin ollaan jääty siihen hollille kattomaan ja siedättymään. Natural menua kun on kädessä niin Arttu istuu kiltisti ja rauhassa, mutta Iivarille jyristen ja paukkuen ohi viilettävien lautojen rauhallisesti vierestä katsominen tekee vielä tiukkaa. Nameista huolimatta. Mutta eilen taisi lautailijapojat olla läksyjen teossa kun ei siellä ketään näkynytkään. Täytyy viikonloppuna yrittää uudelleen niin tuleepi taas kaksi härkästä yhdellä iskulla, liikunnan lisäksi pääkopan rasitus. Uskallan nimittäin uskoa että Iivarikin niihin vielä saadaan totutettua. Ennen kuin kesä loppuu ja rullalautailijat katoaa…

Olin aamulla labrakokeissa. Inhotti jo etukäteen valmiiksi. Ei se pistäminen vaan kun piti paastota illasta alkaen. Mulle aamunen syömättömyys ja juomattomuus on tosi vaikeeta. Varsinkin se juomattomuus. Ilman aamupalaakin vielä kestän jotenkuten kun pakko on, mutta ilman vettä en meinaa edes herätä. Ja nyt ei saanut kun vähän suun kostukkeeksi vettä nautiskella. Mutta kunnialla selvisin, tosin labrasta ulos päästyä oli kiire käydä ostamassa kunnon sämpylä kaikilla täytteillä. Harvoin on sämpylä maistunu niin taivaalliselta kun se nyt maistui, kera ison kahvimukin. Ja sitten ne monta lasillista raikasta kylmää vettä, aaahh...

Arttu tuntuu olevan entistä aamu-unisempi, liekö ikä jo tekee siinä(kin) tehtävänsä. Varsinkin jos illalla on menny vähän myöhempään ei ihan hevillä herää. Vaikka tietää että homma nro 1 on aamupala. Ja se poikahan sentäs on aina ruoka-aikaan kotona;) Kun olen omissa hommissa tietyssä vaiheessa sanonkin Iivarille joka koko ajan vieressä norkoilee että jokos se isoveikka on heränny. Ja Iippa iloisena kipittää makkariin senioria herättämään ja peräkanaa sitten tulevat sieltä, Arttu ”silmiä hieroen” ja haukotellen. Välillä molemmat korvat taakse taitettuina Iivarin ansiokkaan aamuhuollon jäljiltä.

Meillä oli hieno sateenkaari kun pissatin pojat töistä tultua. Aurinko paistoi ja toisaalla oli aivan sininen taivas, ja pienellä pläntillä satoi. Meidän töiden jälkeinen pissatusretki kestää n. 10 min ja sillä pienellä kiekalla toisella reunalla satoi, toisella paistoi. Todella paikallinen kuuro. Illan pitemmän lenkin aikana ei oikeen paistanu eikä satanu, puolipilvistä. Mutta kyllä hyvää on tuo sade tehny, ilma ei ole enää katupölystä harmaa niin kuin vielä jokunen päivä sitten ja nyt on osa meidänkin tallomista teistä putsattu talven hiekoista. Viime yönä tuli räntää sen verran että tuulilasi oli peittynyt. Nyt näyttää taivas seljenneen. Jäämme odottamaan minkälaisena huomispäivä valkenee.
Pojat kertoo eleillään ja keittiöön päin vilkuilemalla että nyt on kello iltastiksi:=)

Ei kommentteja: