torstai 25. joulukuuta 2014

... vain valkeata Joulua ....

Kiitos yläkertaan, joskus siellä ollaan kuulolla kun täältä viestiä ja nöyriä pyyntöjä lähetellään. Saatiinhan me valkea Joulu. Ja lunta. Olisiko voinu parempaan aikaan tulla. Ei. Ainakaan minulle, tällaiselle hullulle talvi-ihmiselle. Syksyn pimeys on takana. Aamulla kirkas tähtitaivas välkkyi pään päällä kun poikia eka kerran käytin korttelirundillansa. Ja pikkuhiljaa taivas alkoi valostua kun aurinko teki nousuaan. Hitaasti, hyvin hitaasti eikä kovin korkealle, mutta sen loiste oli sitäkin suurempi, hangesta heijastuen. Mielikin valaistui.

Artun aattoaamu alkoi pihan vahtimisella,
koskaan ei tiedä koska ja missä
punanuttuinen pukki vilahtaa...

Parrat kuurassa aattoaamun lenkillä
lumisilla poluilla toisten tassujen, koirien ja pupujen,
jättämiä jälkiä tutkaillen
Jouluna saa syödä. Koko ajan. Tai ainakin melkein. Meillä myös koirat saavat vähän enemmän ja vähän useemmin kuin normipyhinä, tai korjataan että useemmin, ei niinkään enemmän kun ei se ylensyöneen olo niin kiva ole. Siispä niin eilen kuin tänäänkin lenkkiä ennen nautitun melkoisen normaalin aamupalan jälkeen kaikki saivat brunssia. Snautsereiden brunssimenu piti sisällään 4-viljan puuroa maksalaatikkopedillä & raejuustoa. Pyhäkupeista tietenkin, muttei pöydän ääressä sentään. Kun palan painikkeeksi olivat rouskutelleet isot palat kuivattua peuran sydäntä jaksoivat kyllä ihmisten syömisiä valvoa mutta ihan koko aikaa ei sentään voi syödä. Joulunakaan. Edes snautserit.

Aaton malliin on mennyt tämäkin päivä. Tosin pakkanen ollut yllättäen sen verran kipakka että tassujansa on poijjaat nostelleet ahkerasti joten ihan niin pitkiä lenkkejä ei olla tehty kuin tarkotus oli. Korvattu pitkä parilla vähän lyhyemmällä. Tottumisen puutetta, kun ei sitä pakkasta sentäs ole ollu kuin jotain 12 paikkeilla. No, onhan se paljon kun koko syksyn ollut plussalla. Muuten kyllä ollut aivan mahtava ilma; kirkas auringonpaiste, kipakka pakkanen, hohtavan valkoinen maa. Miten parempaa voisi olla?!

Katille viesteistäsi kiitos! Ollaan niihin laitettu kommentti, käyhän vilasemassa! Kirjuri koittaa jälleen kerran parantaa tapansa eikä päästä tällasia taukoja enää uutisiin.

Toivomme Rauhallista Joulun pyhien jatkoa kaikille. Rauhassa aiomme mekin jatkaa, nauttia yhdessä olosta ja levätä pitkän syksyn rasitteista, kerätä voimia tulevaan.

Ei kommentteja: