torstai 24. syyskuuta 2009

Omituisia vieraita ...

... eli ote Iivarin päiväkirjasta:

Rakas päiväkirja,


meil käy yleensä ihan kivoja vieraita jotka rapsuttaa meit partoja ja tuo tuliaisia ja antaa nameja. Mut täs yks päivä tuli taas ihan outoja olioita. Ekaks tuli sellanen sininen pullea otus jol oli pitkä kärsä ja äälyttömän pitkä häntä, se muistutti vähän efelanttia mut isoveikka selvitti ettei se mikää efelantti oo (mistäköhä seki sen tietää, ei kai se koskaa oo lenkillä efelanttiin törmänny ...?), vaan et sen nimi on the Imuri. Mut sil oli kyl pitkä kärsä ku efelantilla (ai mistäkö mä tiiän minkänäkönen on efelantti, no, oonhan Mä kattonu telkkaria!!) ja se piti ihan kamalaa ääntä, ja mähän en tykkää kamalista äänistä! Äiskä kulki sen kanssa pitkin ja poikin ja me poijjaat paarustettii tieltä pois ku poloiset evakkolapset. Mä menin partsille vaiks kuinka kauaks aikaa ku en uskaltanu sen imuriefelantin eteen. Isoveli kyl lohdutti ettei se syö koiria, mut hyvähän sen on sanoo ku se on sentäs noinkin iso, mut mä oon nii hirveen pieni vielä... Mietin jo et hyppään pihalle partsilta ja muutan kavereille, mut Arska sit sano et niilläki varmaa käy toi sama kammotus, ni en mä sit viittiny ja kärvistelin omal partsil.
Muutenki meil tapahtu ihan outoja, meijän petivaatteet vaihdettii, niis ku oli kuulemma hiekkaa ja muuta roskaa, hmph, meistä kun on niiin kotoista nukkua hiekan ja kävynpalojen ja heinänkorsien keskellä... Ja äitee valitti että joka paikassa on piimä- ja kurapartojen jälkiä, noheihaloo, sillähän asuu kotona kaks Snautseria joil on parta - nojoo, mul viel aikas vähä mut kuiteski!!!

Sit ku se sininen kammotusotus lähti kotio eteisen kaapin kautta, tuli kylppärist sellanen punanen laiheliini jolla oli pitkä vaaleensininen tukka, sen kanssa äitee sitte taas kolusi ympäriämpäri, mut oudosti se laiheliinin tukka oli alas päin...??? Sit siltä irtos välil tukkaa, mutsi valitti että se on jo niin vanha se. Ja aina kun se mutsi valittaa meitin likasista parroista ni ei sitte kuiteska saatu pestä partoja isos punases kupis mis oli Iiihanaa vaahtoavaa vettä, ei kuulemma ollut se(kään) meille koirille tarkotettu. Ja me ku oltas pesty parta siinä, kerranki omatoimisesti, ja ehkä vähän maistettu... Siinä vadis äitee pesi sen laiheliinin tukkaa kuiteski aina välillä...

Päivärytmi oli muutenki ihan sekasin kun noi vieraat tuli eikä meinannu päiväruoka tulla ajallaan. Äitee sano että aamulla söitte nii myöhään, no ja mitäs sitten? jos mun maha on tottunu saamaan ruokaa klo 14.30 niin sillon on ruoka tultava, mitäs antaa aamuruoan myöhässä, häh?? (Nojaa, taidettii myö Arskan kaa nukkuu sinä aamuna kyl aikas pitkään...)

Sit ku noi vieraat oli lähteny, äitee oli kovasti tyytyväisen oloinen, mä en vaa tajuu vieläkä et miksköhän??? Kun se kuiteski sit valitti että väsyttää kamalasti ja selkä on kipee ja ja ja ties mitä muuta vaivaa. Mut sit se onneks sano ettei vähään aikaan tarvii tätäkään tehä, tarkottikohan se ettei noi vieraat tuu vähään aikaan meille?! JIPPII!! Toivottavasti se vähäänaikaan tarkottaa EIIKINÄ!!!

I HATE siivouspäivä!!!


Ei kommentteja: