sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Viikon viipotuksia

Huhhuh, onpas ollut piiitkä ja hidaaaas viikko:( Mulle aina tää viiminen lomaa edeltävä viikko on yhtä tuskaa, ja iskee kamala lomanalusväsymys, tuntuu ettei jaksaisi enää yhtenäkään aamuna herätä kellonsoittoon. No, nyt on loma aluillaan ja kolme viikkoa aikaa tehdä just ja vaan sitä mitä sattuu huvittamaan. Mitään ihmeellisiä suunnitelmia en ole tehnyt, juurikin sen takia ettei tulisi aikatauluista ressiä, kuhan ollaan, mennään, kyläillään ja kierrellään lähialueen lenkkimaastoja.

Nyt ainakin ilma on juuri sellainen kun tähän aikaan vuodesta pitääkin. Ja ei, en sienestä enkä marjasta, se ei ole syy miksi tähän aikaan vuodesta kesälomani pidän. Syksy vaan on talven ohella mun lempivuodenaika kun en niistä helteistä piittaa. Näillä säillä sitä jaksaa lenkkeilläkin enempi kuin kesäkuumalla.
Nyt näkee Iivarikin partsilta jo näin hyvin:
Eilen oli Iivarille taas uutta ja ihmeellistä touhua kun oltiin lastenvedoissa Laajalahdessa. Parroille tosin se oli enimmäkseen autovahtivuoro, mutta pääsiväthän nuo aika ajoin nuuskuttelemaan paikallisia tuoksuja ja olemaan halikoirinakin. Aurinkoisesta ilmasta huolimatta vetoja meille kertyi vain reilut 50 mutta olihan tuo kuitenkin ihan kelpo avaus syyskaudelle. Koko kesä onkin tuon harrastuksen osalta vietetty lomaa.

Illalla päätin lähteä pitkästä aikaa hautuumaan metsään lenkille, ajattelin ettei kai kukaan hullu siellä olisi kun jo alkoi hämärtää. No olihan siellä toisessa suunnassa äänestä päätellen useampikin koiruus lenkillä. Lähettiin sitten toista polkua pitkin hakkuualueen poikki ja siitä umpimetsään ja hautuumaan laitaa pitkin kotiin päin.

Iivarin tonkiessa ja kuopiessa
piti Arttu vahtia mahdollisten tunkeilijoiden varalta
Kotimatkalla tehtiin vielä parit 'piilarit', eli etsittiin nurmikon kätköihin kylvettyjä nappuloita.
Kotona Iivari näyttikin sitten tältä:
mutta Arttu jatkoi vielä tunnollisesti vahtivuoroaan:
Hyvin meitä kaikkia nukuttikin ja kello viisaroi jo puolta kahdeksaa kun herättiin sunnuntaihin. Pissatuksen ja aamupalan jälkeen lähdettiin hetimmiten nauttimaan aurinkoisesta aamusta. Tällä kertaa suunnattiin ensin Rampakan metsään ja sen poikki sähkön alueen nurmikoille.
Nyt on lihapata liedellä muhimassa, ja pojat nukkumassa. Illalla onkin sitten parin viikon tauon jälkeen taas hakutreenit. Täytyy päivällä käydä kaupassa kun eilen unohdin ostaa palkkasydäntä Artulle, vaikka melkein sen takia eilen kaupassa kävin, kas kun en taas ostoslistaa kirjottanut niin sehän sitten unohtui.

Treenailuista ja muista lomahommeleista päivityksiä myöhemmin.
Aurinkoista sunnuntaita!

Ei kommentteja: