maanantai 1. helmikuuta 2010

A hard day's night

Helmikuu alkoi pojilla vauhdikkaasti kun viettivät pitkän päivän aamukasista iltaan puolikuuteen Nealla. Aktiivisen päivän ohjelmassa oli mm. trimmausta, Kyllikin, Kiton ja Kalevin kanssa pörräämistä, trimmiin tuleville snautsereille Hugolle ja Åkelle räyhäämistä aitauksesta. Iivaria, melki 8 kk, oli kuvattukin, näytille tulee jahka saan Nealta Iinan ottamat kuvat.

Kun menin poikia hakemaan, odotin jonkinmoista tervetulotoivotusta, mutta mitä vielä, mun vahtikoirat oli aitauksen takana koirahuoneessa lepäilemässä, aivan hipihiljaa molemmat. Ehdinkin epäillä että Nea on ne huumannut jotteivät toilailisi, no ei nyt sentään, nehän on ihan hyvin käyttäytyviä ilman mitään huumeitakin.. Olivat yksinkertasesti niin väsyneitä päivän riennoista etteivät jaksaneet sen kummemmin kommentoida äiteen tulemista. Ja kun ne pääsi eteiseen, Arttu käveli tervehtimättä mun ohi suoraan ulko-ovelle 'Tahtoo Kotiin'! Herra oli muutenkin jotensakin loukkaantuneen oloinen kun olin koko päiväksi heitit hyljännyt, eikä Iivarikaan muilta touhuilta muistanut normaalia tervehtimisruljanssiaan mörinöineen ja pomppimisineen. Kalevi-pentu, joka on muuten söpö tapaus vaikkei sillä partaa olekaan:), kun sitten siinä vielä pyöri ja hyöri ja haisteli Arttua niin Arskatti oli ihan ryytyneen oloinen moiseen huomioon, taisi parran mielestä penska siinä vaiheessa olla täysi turhake.

Heti kun päästiin Lahden tielle, molemmat painuivat häkin pohjalle ja taisivat olla umpiunessa kun kotipihaan ajettiin. Uni sitten jatkui keskeytymättä muonituksen jälkeen siihen saakka kun ilkeä äitee raahasi pojat tuuleen ja tuiskuun iltapissalle. Just tultiin, eikä ole leikkimisen meininkejä täällä tänään, tai no, Iivari yrittää laiskanlaisesti tossunreuhkaansa pureskella :=)

Kiitokset vaan Nealle & koiruuksille & muille asianosaisille, on tosi kiva hakea trimmatut ja valmiiksi väsytetyt koirat kotiin!!

Pikaisesti ehittiin Nean kanssa Iivarin näyttelykalenteristakin keskustella, taitaa kevään korvilla Iisku joutua tutustumaan kehämeininkiin. Katotaan mihkä kaikkialle Nea sen ilmottelee, perästä kuuluu.

Huomiseksi täytyy pojat sitten vuorostaan sulkea koirahuoneeseen. Olin kuvitellut että nuo ilmastointihommelit olis ollu tässä, mut ylläri olikin suuri kun kotio tullessa oli täällä odottamassa lappu että huomenna käyvät päivän mittaan säätelemässä ja mittailemassa ilmanvaihtoa, GRRR. No, eivät tarvitse siihen koirahuonetta joten pojat säädelkööt siellä omassa rauhassa omia touhujaan ja vahtejaan. Ovessa on lappu että koirat sisällä ja ovea ei saa avata. Voipi olla turha lappu, nuo varmaan mekkaloivat siellä sen verran kun kuulevat vieraita ääniä toisaalta asunnosta ettei sinne kenenkään tee mieli ehdoin tahdoin mennä.

Luulin että lukkosarjotuksetkin tehään tänään, mutta eipä sopinut uusi avain vielä lukkoon. Ja tarkemmin jos osais lukea niin sarjotuksesta kertovassa paprussa kyllä ihan selvästi sanotaankin että 1.2. ALKAEN... Eli tässä päässä taas vika tossa luetun ymmärtämisessä. Joten sekin homma on vielä edessä. Rasittavia tällaset remontit kun täytyis tietää millon joku on tulossa että pystyy koirat järkkäämään pois alta.

Lunta sitä tulee taas reippaanlaisesti, ja aamulla edessä hikiset lumityöt että saapi auton esiin lumikinoksesta. Ei taida riittää pelkkä puhallus niinkuin kevyen pakkaslumen kanssa jota tässä nyt viime aikoina on enempi ollu. Olen TOSI tyytyväinen että viime viikolla sain itseni kammettua vihdoin viimein rengasostoksille. Ei olis tässä kelissä vanhoilla kitkoilla enää pahemmin ajeltu, ainakaan teitä pitkin, reitti ois äkkiä voinu kulkea metsähallituksen puolelle.

Ei muuten pitäis tehdä kahta työtä yhtä aikaa, tai sitte pitäis osata ajatella kahta työtä yhtä aikaa. Viimeksi nimittäin kuin päivittelin blogia niin kävin välillä laittamassa potut kiehumaan. Ja hyvinhän nuo oliskin kiehunu, jos olisin laittanut kattilan samalle levylle minkä päälle laitoin. Huh, onneks joku aisti ajoi mut tarkistamaan, ja siellähän se yksi levy hehkui tulipunaisena, kattila viereisellä levyllä. Äkkiähän ne sitten alkoi kiehua kun oli jo valmiiks kuumennettu levy. Tekevällehän sitä sattuu.

Tässä tän päivän kuulumisia, palaillaan taas asiaan, ajelkaahan varovasti talvisäässä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

bntsafhwaulntgsjwf, nail fungus treatment, YtgZzxO...