lauantai 20. helmikuuta 2010

Yön vartija

Naapureiden on ihan turha kuvitella pääsevänsä huomaamatta kotiin iltariennoiltaan. Aanelosen valpas vahti vartioi yön pimeinä tunteinakin ja pitää siitä huolen. Tais olla lähempänä aamunsarastusta viime yönäkin kun vahtijarekku huomasi jotain outoa olevan tekeillä ja tunnollisesti ilmoitti huomioistaan muutamalla terävällä haukulla. Ja miten ne haukahdukset muutoin hiljaisessa talossa kuuluukin sitten kovilta! No yön kulkijathan pihalla kävi pientä ajatusten vaihtoa ja sen jälkeen kuului kömpiviä askelluksia rapuissa ylöspäin ja taisi maailmanparannus vielä jatkua sisätiloissa. Ja siis MINÄhän en naapureiden menemisiä ja tulemisiä kyttää vaan se on tuo Iiskulainen. Tosi harvoinhan täällä mitään ylimääräsiä ääniä kuulukaan, eikä mua haittaa vaikka joskus jotain kuuluiskin. En ois tota viime öistäkään kuullu ellen olis heränny snakusterin haukkuun. Eipä tuo paljon enää rapuista kuuluviin ääniin reagoi ellei kuulu jotain ihan outoa, ja sen mielestä moiset öiset äänet on outoja.

Valostuvien aamujen myötä Iivari heräilee aina vaan aikaisemmin ja aikaisemmin. Tänä aamuna ehti hyvän tovin pomppia sängyssä herättelemässä selän päällä tassutellen ja naamaa nuollen ennen kuin jaksoin reagoida. Herra oli selkeesti sitä mieltä että nyt ylös koko poppoo, hällä kun on kova pissahätä ja kaamee nälkä. Mulla oli niin viluinen olo ettei olis paljon tehny mieli nousta, vielä. Eikähän se kello ollukkan ku puoli kasin maita, paljon myöhäsemmäksi luulin kun oli jo ihan valosaa. Sitä kun ei ole vielä tottunu että niin aikaisin on jo niin valoisaa. No, noustavahan se oli aamupuuhiin, vaikka entistä vilusemmalta alkoi tuntua kun katsahdin mittariin: -21!! Hyytävän tuulen myötä taitaa pakkasta olla lähempänä kolmeakymppiä. Eli aikas äkkiä tuolla ulkona kyllä silmät avautu ja unen rippeet karisi kinokseen.

Täällä on taas täys ralli ja painimatsi päällä, voi kun pystyis itekin heräämään niin nopeasti kuin nuo koiruudet, ja olemaan heti aamusta yhtä energinen! Täytyy tästä nyt sitten terästäytyä ja ryhtyä päivän askareihin, ekana pakattava useampi kerros vaatetta päälle ja lähettävä lenkille. Aika pieneksi pyrähdykseksi taitaa kyllä jäädä, Iivari jo partsivahdissa alko nosteleen tassuja. Eiköhän auringon paisteen myötä pakkanen kuiteskin laske, toivotaan ainakin!
Partsiparrat toivottavat aurinkoista lauantaita!

Ei kommentteja: