torstai 31. toukokuuta 2012

Kesä alkaa...

Ennenvanhaan, siihen vanhaan hyvään aikaan, tämä oli päivä jolloin päälle puettiin uusi kesämekko, jalkaan laitettiin sandaalit, joskus punaiset lakerikengät, ja iso rusetti hiuksissa laulettiin suvivirttä koulun juhlasalissa. Heti, siis Heti, todistusten jaon jälkeen oli juoksujalkaa kiirehdittävä kotiin jossa olikin jo auto pakattuna tupaten täyteen koiraa, kasseja ja nyssäköitä. Äitini ei suostunut hetkeäkään ylimääräistä aikaa kaupungissa viettämään kun koulun ovet kesäksi sulkeutui. Eli kun pyhävaatteet oli vaihdettu mökkisellaisiin, suuntasi meidän revohka kiireenvilkkaa mökille, kokonaista kolmeksi kuukaudeksi. Perheen isä kävi töissä mökiltä käsin siiheksi kun oma lomansa alkoi.
Nykyisin ei vissiin saa enää suvivirttäkään laulaa? Eikä lomakaan kestä koko kesää. Toista se oli silloin ennen...

Huomenna pitäisi kalenterin mukaan alkaa kesä. Illan kelistä, 13 astetta ja pilvinen taivas, sitä ei ihan heti huomaa. Ei sen puoleen, hien sain pintaan tässäkin säässä. Oli aika vauhdikas tunti ja vartti. Juoksijoita ja rullaluistelijoita ja -hiihtäjiä oli liikenteessä sankoin joukoin. Me snautserien kanssa siellä seassa. Koiria ei juuri tullut vastaan. Paitsi että kun kaikista noista viilettäjistä kiitettävän kunniallisesti selvittiin, voisi jopa sanoa että oli rentouttavaa ulkoilua ja taas voi olla snautserien käytöksestä tyytyväinen (vai oliko mulla vaan hyvä ja anteeksiantava päivä?), niin eikös rapuissa tullut vastaan yläkerran isohurja. Nuori emäntänsä pysähtyi ylärapuille odottamaan kun kuuli meidän tulevan. Sitähän ei voinut olla kuulematta, jätkät jo alaovella vaistosi kuka ylhäältä tulee. Joten onneksi ei ihan kuonokkain jouduttu, vaan päästiin turvallisesti kotiovesta sisään. Erittäin meluisasti tosin, anteeksi naapurit...

Aika on taas iltapalojen, stixien ja Ciminal Mindsin, sarja johon olen jäänyt koukkuun. Ja tulee näköjään kahdelta kanavalta samaan aikaan, just huomasin, hmph, sain vain toisen tallennukseen.
Siispä hyvää viikonloppua ja sitä alkavaa kesää!

Ei kommentteja: