maanantai 21. joulukuuta 2009

Onko snautseri oikea koira sinulle?

Nyt on illan reippailut reippailtu ja pojat puuhaboxiensa parissa touhuamassa. Tässä siis tämä toinen snakuaiheinen teksti jonka koneen kätköistä löysin. Edelleen, en muista keneltä olen tämän saanut tai mikä on tekstin alkuperä joten lähdettä en valitettavasti osaa mainita.

Hauska teksti, ja jotenkin niin osuva, tuollaisiahan nuo nausterit on, täydellisiä :=)

Onko snautseri oikea koira sinulle?

Snautserien ihailijat sanovat, että snautseri on täydellinen koira. Se on vakituisesti seurana, sydänystävä ja koira, jolla on terävä äly. Tällaiset puheet saavat snautserit kuulostamaan täydellisiltä, ja usko pois, niin ne ovatkin - oikealle omistajalle!

Minkälaiselle henkilölle snautseri sopii? Snautseri on monipuolinen koira. Se sopii yksinäiselle henkilölle, joka haluaa aktiivisen, hauskan koiran ja suurenmoisen ystävän. Snautserin hienoja ominaisuuksia on kyky olla nuorten perheiden perheenjäsen. Se pitää pienistä lapsista ja osaa olla ystävällinen heille ja tietää, milloin heitä pitää suojella. Vanhemmalle eläkeläispariskunnalle, joka haluaa itselleen vahtikoiran ja seurakoiran, snautseri sopii hyvin. Varoitukseksi kuitenkin sanottakoon, että snautseri älykkäänä koirana huomaa pian heikot kohtasi ja ottaa pian kodin hallintaansa, mikäli se sille suodaan. Snautserin omistaja tarvitsee vahvan luonteen, hänen tulee osata asettaa säännöt ja vaatia niiden noudattamista. Snautseri sopii hyvin perheeseen, kun se tietää, että sillä on rakastava, mutta voimakas johtaja, johon koira voi luottaa ja jolle koira voi antaa kiintymyksensä ja uskollisuutensa.

Snautseri on tyylikäs koira, mutta tyylikkyyteen kuuluu karvaa tiputtamaton turkki. Snautserin omistajalla tulee olla aikaa turkin hoitoon ja trimmaamiseen. Hyvin hoidetusta snautserin turkista ei lähde karvoja eikä siinä ole koiramaista hajua. Vaikka snautserin turkin hoito vie aikaa, sen oppiminen ei ole vaikeaa. Palkitsevinta on, kun itse hoitaa snautserinsa turkin, jolloin voi nauttia aina siistin näköisestä koirasta. Siisti snautseri viehättää myös varmasti yleisöä, ja minne menetkin koirasi kanssa, et joudu kauaa odottamaan yksin, kun ihmiset tulevat kysymään snautseristasi. Tämä sopii erinomaisesti yksinäisille ihmisille ja vanhemmille ihmisille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Ei tarvitse kuin mennä puistoon tai kävelylle kadulle ja juttuseurasta ei tule puutetta!

Snautseri rakastaa seuraa ja omien ihmisten seurassa oleminen on snautserin mieluisinta puuhaa. Se vaatii huomiotasi ja tekee todella omistajansa elämästä sietämättömän, ellei hän anna aikaansa koiralleen. Snautseri haluaa olla kanssasi päivin ja öin. Kun tämä ei ole aina mahdollista ja olitpa jättänyt snautserisi lyhyeksi aikaa tai koko päiväksi, se tervehtii sinua samalla innolla palatessasi. Snautseri ei ole koira, jonka voi jättää jatkuvasti ulos. Se on suurenmoinen koira sisällä, kun se saa kääriytyä omalle paikalleen, josta se voi pitää silmällä sinua.

Snautseri pärjää hyvin tottelevaisuudessa ja monet saavuttavatkin korkeita palkintosijoja tässä lajissa. On suositeltavaa, että snautsereita koulutetaan, mikä auttaa sekä omistajaa että koiraa ymmärtämään toisiaan sekä snautserin luonnetta.

Snautseri tarvitsee tilaa juosta ja leikkiä. Se sopeutuu pieniin koteihin ja kaupunkiasuntoihin, mutta siinä tapauksessa omistajan tulee viedä koira päivittäin kävelylle ja leikkimään puistoon. Monet snautserit pitävät vedestä ja uivat joissa, järvissä ja meressä. Jotkut snautserit leikkivät vesiastioillaan omistajiensa harmiksi, ja jos vesiastia on sisätiloissa, he joutuvat siivoamaan lattiaa usein.

Kuten edellä mainittiin, snautseri voi olla täydellinen koira oikealla omistajalla. Ennen kuin hankit snautserin, keskustele kasvattajien kanssa ja yritä tavata muita ihmisiä, joilla on snautseri lemmikkinä. Käy paikallisessa koirakoulussa ja saatat tavata omistajia siellä. Kysy kasvattajilta, voisitko saada nähdä ei ainoastaan heidän näyttelykoiriaan, vaan myös heidän kasvattejaan ja niiden omistajia, ja voisiko kasvattaja järjestää tapaamisen kasvattiensa omistajien kanssa.

Jos olet vahvaluonteinen, pidät hauskanpidosta ja jos sinulla on aikaa koirallesi ja aikaa pitää sitä ystävänäsi, silloin olet valinnut hyvin: älykkään ja vilkkaan koiran sekä rohkean kodin vahdin ja rakastettavan ja todellisen seurakoiran - SNAUTSERIN.

Kun olet kerran omistanut yhden snautserin, ymmärrät, miten niistä tulee tärkeä osa elämääsi ja ne vievät sydämesi ja sielusi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli sekrotuinen snautseri ja se vei sydämmeni, tunnistin tekstin, oli aivan kuin olisi puhuttu koirastani. Se lähti koiraenkeliksi 24.6.2013 ja jäin todella kaipaamaan sitä