tiistai 29. joulukuuta 2009

Partapyykkiä ja pakkausta

Parrat on pesty ja suittu, kynnet leikattu (Iivari), tassun ja varpaiden välit putsattu (Arttu) ja reppu pakattu, nimittäin poikien (muonat, puruluut, keksit, lelut, tassupyyhe...). Oma sen sijaan odottaa vielä pakkaajaa, no, eiköhän tuo luonnistu aika pian; mitäs sitä muuta kuin hammasharja ja pakkaskelin lenkkivaatteet mukaan - eiköhän sillä yhden vuodenvaihteen selviä?? Siinäpä tän illan tärkeimmät työt että päästään aamusta heti suuntaamaan uudenvuoden viettoon ja lomailemaan Piikkiöön Paulan luokse.

Poikien reppu onkin täpösen täynnä -lisäksi Iisku yritti itseään sinne tunkea- tuppaan aina ottamaan koirille varsinkin ruokaa ihan liikaa mukaan, mutta parempi niin, nytkään ei ihan tarkkaan tiedetä miten kauan ollaan niin eipä tarvii murehtia. Varsinkin kun Artulla on se tietty ruoka vain mitä saisi syödä eikä sitä joka prismasta saa, niin parempi olla omaa evästä reilusti kun ei kauheesti ylimääräistä viitsis sille syöttää ettei tule ongelmia. Vaikka kyllähän nuo juhlan kunniaksi aina jotain extraa kuppiinsa saavat;)

Suihkun jälkeen meillä on aina täys ralli päällä ja täällä mennään formuloiden pitkin kämppää ja sitten snakupainitaan ja nutistellaan toinen toistaan öristen, pöristen ja möristen.Iivari näyttää aikuistumisen merkkejä siinä(kin) ettei enää kilju ja ulise kun Artun kanssa ollaan kylppärissä. Kiltisti tietää vuoroaan odottaa eteisessä eikä koettele kylppärin oven kestävyyttä niinkuin vielä joku aika sitten. Ja kun Arttu on valmis ja pääsee suihkun kurimuksesta pois, rientää Iisku kylppäriin viivana ja melkein jo hyppää ammeeseen että minä kans, minä kans... Sama kun Arttua harjaan ja leikkelen karvoja, on Iivari tietty vieressä katsomassa että mitäs nyt tapahtuu, ja yrittää syödä leikatut karvat töhnineen päivineen, hmm, trimmaajan poika ... :=)
Miten voikin anturoiden ja varpaiden väliin tulla niiin paljon sellasta äklöä töhnää mitä ei pelkästään pesulla saa pois, vaan pitää saksia?? Mulla on kynnenalusetkin mustana kun kaivelin Arskan varpaiden väliä ja niin kovaa oli se huopaantunut töhnäinen karvatuppo, että mietti että mitäköhän se saksen kärki leikkaa... Mutta ilman vahinkoja onneksi taas selvittiin ja nyt pitäis olla Arskatilla paaaljon mukavampi tassutella, ilman ylimääräisiä kovikkeita. Vaikka noita pyrinkin aikas usein putsailemaan, niin kyllä niitä äkisti sinne taasen ilmaantuu. Miksköhän anturoiden välissä pitää karvaa kasvaa?Ihanaahan se on ollut kun ei ole tarvinnu kuratassuja joka ulkoilun jälkeen pestä, mutta on siinä toisaalta puolensa kurakelilläkin: tulee pestyä koiria useemmin. Nyt lumisen sään aikaan on pesu ollu turhan harvassa, parran vieno tuoksahdus aina näillä säillä muistuttaa että aijjaa joo, nyt pojat ammeeseen. Mustassa kun ei edes näy se lika. Mutta nyt on ilo ja onni taas katsella pestyjä ja harjattuja poikia, ja eihän sitä nyt sovi sukua tapaamaan lähteä likaisten snautserien kanssa:=)

Käydään matkalla Espoossa Aune-kummini luona aamukaffella ja sitten posotellaan Paulan luokse ja Lauri, Meri ja Julius tulee myös jossain välissä siellä käymään, kiva nähdä kaikkia pitkästä aikaa! Saas sitten nähdä miten Julius nyt Arttuun suhtautuu, viimeksi kesällä vähän vielä arasteli Artun kokoa ja olemusta. Ja nyt kun on kaksin noita partoja, no, pitänee pitää pojat remmissä jos alkaa meno liian rajuksi äityä. Katsotaan saataisko nyt aikaiseksi treffata myös Osku-Artunpoikaa joka siellä lähellä kans asuu?
Jätkät näytti tossa jo illan kauneushommista aika hyvin väsyneen, mutta nyt riehaantuivat taas painimaan, täytynee tästä siis lähteä iltapissatukset tekemään. Aamulla onkin sitten jo seiskan aikaan kello pirisemässä ja aamuhommien jälkeen suunnataan auton nokka kohti Piikkiötä.

Siispä oikein hulvatonta vuoden vaihdetta kaikille, olkaahan varovaisia rakettien kanssa! Piikkiössä niitä ainakin viime vuoden kokemuksen pohjalta on paljon vähempi kun täällä, Onneksi!!! Eihän nuo pojat (tai Iiskusta nyt ei vielä tiedä sanoa) niistä kovin paljon piittaa, mutta mude EI tykkää!!
Tämä nausteriporukka palaa asiaan uusin uutisin vuoden 2010 puolella:=)

Ei kommentteja: