sunnuntai 13. joulukuuta 2009

TALVI!!

Ihanaa, vihdoinkin talventuntua ilmassa! Ja jos ennustaja(e)ukkoihin on luottamista niin pysyvästi, toistaiseksi ainakin. Aamun nollasta on mittari pudonnut miinus 8 asteeseen ja napakka tuuli tuivertaa ja lunta tuiskuaa. Pitikin äsken etsiä komeron kätköistä paksumpi takki työmatkoille ja talvisaappaat pyyhkiä pölyistä, mehiläisvaha oli Iivarin mielestä tosi hyvää :) Talvisen kelin innoittamana ollaankin ulkoiltu urakalla, aamulla ja illalla. Liikunta on tehnyt tehtävänsä ja meillä kaksi snakusteria tuhisee tyytyväisenä kerällä. Ja mites tää viikonloppu taas hujahtikin ohi niin että jäi nuo suuresti suunnitellut kotihommat tekemäti... No, puolustaudun aina sillä että mun ja snautsereiden mielenterveyden kannalta on huomattavasti terveellisempää maiden ja mantujen kiertely kuin imurointi, lattioiden pesu ja pölyjen pyyhkiminen ja muut jonninjoutavat hommat, ehtiihän noita myöhemminkin. Senhän nyt tietää ettei ne tekemiset täältä mihkään karkaa, vaikka joskus niin toivoisikin. Ja kummasti sitä oppii olemaan kiinnittämättä huomiota niihin kohtiin mitkä jotain puunaamista vaatisi, taito se on sekin, kannattaa kokeilla :=)
Jokos se talvi sieltä kohta tulee?
Aamulla ennen lenkille lähtöä pistettiin lihapadat uuniin muhimaan, eipä tarvinnut ulkoilun jälkeen nälissään alkaa purtavaa pakertaa ja hyvin oli poikien avittamana tekaistu pata muhinutkin, NAM.
Kokkikolmoset valmiina hommiin
Kierreltiin siellä täällä ja tuolla ja Iiskuliini se aina löytää joka paikasta jotain tongittavaa ja kaivettavaa.Välillä piti ihmetellä isoa mäkeä pulkalla laskevia lapsia
Matka jatkui parivaljakkokyytiä ja äiteetä komennettiin vauhdittamaan askeliaan, poikien mottohan onkin "nopeammin ehtisit pitemmälle".
Metsän siimeksessäkin käyskenneltiin ja kuultiin kummia,kas tikkatuulispäähän se siellä puuta takoi, Iivarista vallan outo ääni ja sitä piti karvat pörhöllään ja hiljaa pöristen ihmetellä.
Aikanansa sai tikka hommansa tehtyä ja lensi poisja niin jatkui naustereiden talvinen taival kohti kotia ja uunissa muhivaa lihapataa.

Ei kommentteja: