lauantai 12. joulukuuta 2009

Pääkaupunkikeikka

Kävästiin tänään Kontulassa missä oli lastenvedot, muutama koirakko mukana vetämässä. Eikä ollut paljon lapsiakaan vaikka koululla oli joulutapahtuma missä kaikenlaista lapsille suunnattua ohjelmaa, palo- ja poliisiautot tietty pihalla ja sisätiloissa onnenpyörää ja arpoja ja myyjäisiä, tätä normaalia joulunalusajan toimintaa.
Kun vedot oli vedetty ja maittavat puurot, piirakat ja kakut kera kahvin nautittu, otin pojat autosta ja käytiin heittämässä lenkki Kontulan kallioilla. Pojat nuuskutti itä-helsinkiläisten koiruuksien jättämiä viestejä -näinköhän ymmärsivät stadin slangia?- ja löysivät iki-ihanan puolimädän kepakon josta kinailivat ja kiistelivät ja jota vuoroin kumpikin ylpeänä kanniskeli yrittäen olla luovuttamatta toiselle. Lenkin jälkeen kuonot kohti kotia, kyllä oli tällanen pikkukaupungin immeinen taas tyytyväinen kun päästiin kotitienoon rauhallisempaan liikenteeseen. Onneksi ei tuolla Hesan suunnassa tarvii kovin usein ajella, ei sovi mulle. Täällä noi ruuhkat on sentään vähän toisenmoisia kuin esim. kehä 1:llä.

Vedoista palkaksi koirat saivat namipusseja ja narulelut, juu, myös nämä parrat jotka vaan autossa istuivat :) Taas oli uudet lelut mieluisat, vaikka noita naruleluja on vanhojakin. Ja muutenkin leluja pyörii lattioilla ympäriämpäri. Täytyisi tehdä niidenkin osalta pieni siivous ja laittaa osa hyllylle. Arttuhan niistä ei juuri piittaa, mutta penska on kyllä lelujen suurkuluttaja:=)

Nyt onkin reissun jäljiltä tovi rauhallista aikaa, pojat sen verran väsähtivät että näyttää uni maittavan. Viikonlopun kotityöt odottaa, mutta odottakoot, taidanpa tässä hengähtää hetkisen itekin.
Sää muuttunut onneksi jälleen talvisemmaksi, luntakin tullut sen verran että on sentään valkoista, ja sen myötä ei niin kamalan pimeetä enää, eikä kuraista. Nähtäväksi jää josko sääennustukset pitää paikkansa ja ennustetu pakkaset ja lumi ensi viikolla tulee, olis se vaan kiva, kunnon talvi!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: