lauantai 22. toukokuuta 2010

Hellehassutuksia

Päätettiin sitten pihalla istuskelun sijaan suunnata kuonot kohti rantaa. Näillä keleillähän koko rantapuisto on täynnänsä porukkaa aurinkoa ottamassa ja piknikillä mutta ei onneksi näin aikaisin (?) aamulla.Olihan siellä nytkin jo jonkun verran väkeä siellä täällä. Mun lempipenkki rauhallisella paikalla niemennokassa näyttää olevan monen muunkin lempparipaikka istuksia joten sinne ei päästy. Kierreltiin sitten ympäriinsä ja loikoiltiin varjossa. Vähän vilposempaakin ihan järven tuntumassa on, vaikkei vilu ehtinyt kyllä tulla.Vesi oli siitepölyn peitossa. Nyt kun ei ole tuullutkaan niin kaikki oli pakkautunut ihan rantaan. Eihän tuo Tuusulanjärvi muutenkaan kamalan puhdasvetinen järvi ole, mutta kyllä siellä uimassa käydään, nytkin näytti virallisella uimarannalla jo olevan väkeä. Levää ei onneksi vielä ole, mutta äkkiähän sitäkin sinne ilmestyy. Mua ei kyllä hirmusesti houkuttas tuohon veteen pulahtaa, vaikka vilvoittava vesi sinänsä kuulostaa hyvältä ajatukselta. Sitä on kai vähän ronkeli kun on ollut onni saada kaikki lapsuuden kesät viettää puhtaan Päijänteen rannalla, jonka vesi vieläkin on kirkasta ja niin puhdasta että sitä vois melkeen vaikka juoda.

Arttu ei taaskaan tassujansa juur kastellut, Iivari sen sijaan liukasteli rantakivillä ja kahlaili venerannassa.
Ihmisiä oli paljon venehommissa ja niitä touhuja piti ihmetellä voikukkapellolta käsin. Yhden veneen nimi oli muuten 'Master', olisi varmaan pitäny käydä kysymässä josko nämä partaset Masterit olis päässy venekaimansa kyytiin:)
Yllättävän siistiä rantapuistossa on, vaikka tosissaan iltasin siellä sitä piknikin viettäjää on pilvin pimein, eivätkä varmasti aina muista kaikkea roskaa roskikseen viedä. Nytkin oli virallinen siivousporukka jo hommissa. Ja pullonkerääjäthän kiertää siellä jatkuvasti pitkin iltaa, joten onneksi ei lasinsirpaleitakaan ole, senkin puolesta kiva koirien kanssa siellä olla. Aika hyvät tienestit varmaan noilla pullojen kerääjillä näin kesäaikaan.

Nyt sitten vähän lepäillään (päätin nimittäin juuri että on AIVAN liian kuuma siivota) ja myöhemmin suunnataan askeleet toisaalle.

2 kommenttia:

Naava + Satu kirjoitti...

Ai teillä vain kahlaillaan, Naavuska-sisko täällä otti hellepäivinä ensiaskeleensa pätevänä uimarina ;). Kepin perässä rohkaistui niinkin pitkälle etteivät tassut enää pohjaan ottaneet ja niin sitä mentiin. Nyt koettaa sitten vetää rantaan joka kerta kun mennään uimapaikan ohi... tekniikka kaipaa vielä "hieman" hiomista mutta se ei menoa hidasta yhtään!

Lisää uimakelejä odotellessa...

Arttu kirjoitti...

Heh,no turvallisuussyistä on velipoika päässyt vain kahlaamaan, remmi kun ei yletä pitemmälle. Tiedä miten kauaksi intoutuisi polskuttelemaan...
Iloista uintikesää siskolle porukoineen!