lauantai 15. toukokuuta 2010

Mätsärihulinaa

Tänään oli UKUn perinteinen kevät Match Show. Ei voi kun sanoa että PJ Pirrelle kiitos hyvistä suhteista yläkertaan, Pirjon tilaus oli mennyt perille ja keli oli jälleen mitä parhain. Aurinko paistoi, helle helli ja niinpä onnistuin erinomaisesti polttamaan käteni ja naamani, lukuunottamatta lippalakin suojaamaa otsaa. Ai aurinkovoide, mitä se on??? Miksiköhän käsivarsia ja poskia kuumottaa?? Tänä vuonna sentään ei jalkoihin jäänyt rajoja kun oli vähän pitemmät housut, viime vuonna mätsärin muistona mulla oli legginsien puna/valko-rajat puolessa pohkeessa tyylikkäästi pitkälle kesään.
Ahkera talkooporukka oli taas uurastanut talvesta lähtien; kerännyt palkintoja, etsinyt tuomareita, leiponut pullia, mokkaruutuja, kinkkupiirakoita sun muuta hyvää buffettiin ja hoitanut sen tuhat muuta hommaa, monenmoista järjesteltäväähän moinen tapahtuma vaatii. Mutta johan tällä porukalla alkaa kokemusta olla ja homma hanskassa joten kaikki taisi taas sujua hyvin alusta loppuun saakka.
Osallistujia oli kuutisenkymmentä, hyviä kisaajia paljon ja arvovaltaisella tuomaristolla (Päivi Vähäkoski kennel BajosLelek, Anita Thelen kennel Primeiro ja Tuija Rantanen kennel Benoran) olikin vaikea tehtävä päättää ensin kunkin luokan parhaat punaisissa ja sinisissä ja vihdoin sitten Best In Show sijoittujat. BIS-tittelin vei tällä kertaa upea suursnautseri, Stablemaster's-kennelin kasvatti, joka kuulema vasta toista kertaa oli kehässä, ikää 1v 9kk. Eipä olisi arvannut, niin oli hieno käytös ja vetävät liikkeet.Arttu ja Iivari majoitettiin päivän ajaksi buffetin naapuriin häkkeihin. Kiitos vaan Realle häkin lainasta! Pojat saivat olla varjossa, mutta ehkä pitkä päivä yhdessä ja samassa häkissä kylki kyljessä olisi saanut tunteet turhaan kuumenemaan joten nyt oli molemmilla ihan oma rauha hoitaa hommiansa. Artulla oli nimittäin kunnia olla kerhon PJ:n nimittämä virallinen "järjestyksenvalvoja" ja Iippa siinä toimi hienosti avustajana ja oppipoikana. Tosin päivän edetessä taisivat enempi häkissä tyytyä vain oleilemaan sen enempiä ympärillä olevasta hälinästä piittaamatta, ainakaan ei siltä suunnalta enempiä komenteluja kuulunut.Kotiin kun pitkän päivän jälkeen päästiin niin pojat köllähti vuorollaan vesikupin ääreen, hmm, ihan kuin ei niille olisi pitkän päivän aikana lainkaan vettä ollut tarjolla...Nyt ovat sikeästi unten mailla molemmat tahoillaan, rankka päivä takana jätkilläkin. Mutta hauskaa oli, paljon nähtiin koiria, tuttuja ja tuntemattomia ja olipa siellä muutama iiihana pentunenkin näytillä, kuten pieni Tyyne-tyttönen :=) Kiitos vain kaikille UKUn talkoolaisille, teitin kanssa on tosi kivaa tehdä hommia kun yhteistyö pelaa ja yhtä hulvattomia taidetaan olla kaikki! Eli ensi vuonna taas uusiksi!!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos itsellesi upeasta mätsäripäivästä! Homma alkaa vuosien jälkeen sujumaan aina vaan paremmin, joten ensi vuonna onkin aivan huippumätsäri!! :)

Anonyymi kirjoitti...

niin ja terkuin Janessa :)

Arttu kirjoitti...

Kiitos kiitoksista, ilo on siis molemminpuolinen:) Juu, tästä ne meitin mätsärit vaan vuosien myötä paranee!