torstai 9. kesäkuuta 2011

Mukamas treeniä, tai sitten ei...

Huolimatta porottavasta auringosta ja lähes 30 asteen lämmöstä päättäväisenä ja reippaana suuntasin eilen kera snautserieni kohti treenikenttää. Tosin ilta tuli todistamaan että helteessä ei kannattaisi treenaamista ajatellakaan.
Artulla meni rata edes jotenkuten. Vaikka ympärillä pyörivät kaverit kiinnostikin, niin seniori jaksoi keskittyä, joskin laiskanlaisesti. Kunnes takana tuleva koirakko tuli pari askelta liian lähelle snautseria. Siihen loppui keskittyminen ja alkoi ärinä ja tempoilu. Jotta se siitä Artun radasta sitten, vaivoin päästiin loppuun.

Nyt voi vaan hyvillä mielin muistella keväisiä kertoja kun herralla oli tekemisen meininkiä:
Radalla meidät kuvasi Sari.

Että kyllä se joskus onnistuu. Kun herra puhkuu intoa, keskittyy ja on kontaktissa, sen kanssa on todella ilo tehdä hommia. Ja sitä siis sattuu kyllä aika ajoin.
No, sehän nyt on niiiin tuttua että snautserin kanssa tekeminen on tätä, välillä sujuu, välillä sitten taas ei.

Artun kanssa tehtiin rata vain kerran jotta Iivarille ei tulis liian pitkä aika odotella autossa. Jotenkin aavistin jo ennakkoon miten junnun kanssa tulisi käymään, oli se sen verran riehakas heti alussa. Vähempää ei sitä olisi voinu joku rally-tokorata kiinnostaa. Ja kun minäkään en parhaimmassa terässä ollu sitä innostamaan, Iivarin rata loppui parin (tai itse asiassa puolentoista) kyltin jälkeen. Ei ollut mieltä raahata sitä rataa läpi joten katsoin parhaaksi kävellä ulos radalta. Helpompi oli luovuttaa.
Eli Iivari nyt ei ole oikeestaan kunnon kosketusta lajiin saanut, edellisellä kerrallakin sen touhut oli ihan samanmoiset kuin eilen. Noh, ehkä ensi kerralla sitten…

Kun radat oli treenattu –tai siis kuka treenasi, kuka ei– jäin kentän laidalle turisemaan niitäjanäitä, poikien piirittäessä kielet pitkällään tyttösiä. Sitten vielä ennen kotiin lähtemistä tehtiin Helin ja Tyynen kanssa vähän lenkkiä. Ja turistiin niitäjanäitä.
Mitäs siitä vaikka itse treenit meni vähän penkin alle, itse asiassa vieläkin syvemmälle, en jaksa ottaa vakavasti. Pääasia että hauskaa on – hmmm, olikohan? Kyllä, ihan kiva ilta kaiken kaikkiaan. Itse asiassa hyvä mieli tuli jo siitä että sain aikaiseksi edes lähteä kentälle.

Tämä ilta ollaankin sitten erittäin laiskan paarustuslenkin jälkeen vietetty kylpyhuoneessa ja sen edustalla. Eli tehty esivalmisteluita lauantaiseen erkkariin. Iivari pääsi ihan kokovartalosuihkuun, Artulle riitti osavartalosaippuointi. Koiran föönaus lämpimällä kelillä on muuten tosi rattosaa puuhaa, kannattaa kokeilla;)
Huomenna ajetaan Nean luo trimmiin.

Nyt kun koirat on puunattu on kai aika mennä itseltäkin huuhtelemaan päivän pölyt pois. Ja sitten pientä iltapalaa töllön edessä niin kauan kunnes uni vie voiton.

Niin se alkaa taas yksi kesäinen viikko olla pulkassa. Ajatella että parin viikon päästä on jo juhannus:=) Helteistä viikonloppua! Ja vesipullot mukaan lenkille!

Ei kommentteja: