sunnuntai 9. elokuuta 2009

Sunnuntaisuhinoita

Sunnuntaiaamu alkoi meillä taas totuttuun tapaan 7n kieppeillä poikien aamupalalla ja pissalenkillä. Pitemmälle lenkille lähettiin heti kun taas muut aamutouhut oli hoidettu ja se venyikin sitten ajallisesti pitkäksi kun tavattiin eräs kahden käppänän omistaja jota en ole aikoihin tavannut ja siinähän se pitkä tovi vierähti kun kerrottiin kuulumisia puolin ja toisin. Heilläkin uusi koira talossa, 4v narttu tullut uroksen seuraksi kun vanhasta rouvasta oli aika jättänyt.
Lenkin jälkeen olikin sitten kylvetysten vuoro, jippii! No ihan ei jippiitä se ollu Iivarin mielestä, yritti aluksi kissan (juu, olenhan sanonut että siinä ON kissaa seassa...) tavoin kiivetä ammeen reunaa ylös, vaan ei auttanut, armottomasti alkoi suihkusta tulla vettä ja koko koiruus kastui :( Hienosti se sitten meni ja tuloksena kiiltävä turkki ja hyvälle tuoksuva penska. Artun partaan kokeilin tällä kertaa ehtaa Fairya, juu, jostain palstalta luin että se auttaisi parran pahaan hajuun. Artulla kun se tuoksahtelee aika mojovasti riippumatta siitä miten usein sitä pesee, sellainen ummehtunut inhottava haju, varsinkin sitten kun syö piimää... En ole tässä nyt ehtinyt tuoksutella vielä että auttoiko Fairy, testaan huomenissa ja kerron sitten niin on tiedoksi muillekin. Normaalisti pesen parran ja tassut Le Chat saippualla, se on tosi hyvä kuran ja muun lian pesuun. Iivarille kylpykokemus oli niin rankka että nukkui umpisikeästi monta tuntia:)

Sanna tuli iltapäivällä ja pojat näyttivät miten hyvin käyttäytyviä ovat - hillityn tervetulotoivotuksen jälkeen kävivät molemmat nukkumaan... Sannaa ihan harmitti, kun eihän koiranpennun pitäisi sellanen olla, vaan pennun pitäis hyppiä ja pomppia ja leikkiä. No ehti pojat sitäkin puolta näyttää, tai enempiki sitä miten kisaavat puruluiden kanssa:) Ehdittiin Sannan kanssa hyvä tovi juoruilla, edellisestä kerrasta onkin nimittäin luvattoman paljon aikaa joten juttua piisasi.

Viiden jälkeen lähettiin hakutreeneihin. Sannalla oli kunnia olla vierailevana maalimiehenä, ekaa kertaa oli kuulema hakutreeneissä, mutta hienosti meni, kiitokset vaan avusta! Omien partojeni lisäksi mukana treeneissä oli Sanna-Mari Roopen ja Vertin kanssa. Trenattiin sitte ilmaisuja kun eihän noin pienellä porukalla kunnon hakua saa aikaiseksi. Ei sitte kestänytkään pitkään treenit, reilun tunnin, mikä oli ihan hyvä kun oli aika kuuma vielä, auton mittari näytti vaatimattomasti 27 astetta. Arttu toi rullat hyvin, mutta taas näytölle lähtö kangerteli, ei tosin niin pahoin kun viimeksi, maalimiehen ekasta hihkasusta lähti. En tiedä mitä se siinä hannaa, katsoo välillä mua vähän epätietoisen näköisenä. Vois ehkä auttaa jos en palkkaisi sitä kun se tuo rullan muuta kuin kehumalla niin olisi kiire ukon luo saamaan palkkaa. Täytypäs seuraavalla kerralla Rean kanssa jutella. No, ei hätää eiköhän tuokin ajan kanssa korjaannu. Aikas vähänhän ollaan rullia harjoteltu joten siihen nähden edistyminen on ollut ihan kivaa. Iivari pääsi Artun treenien jälkeen touhuamaan makkararingissä, häntä heiluen herra kiersi toisen luota toisen luo ja äkkiä taas uudelleen rinki ympäri monen monta kertaa. Oli taas niiiin ihanaa kun jokaisella oli ruokaa tarjota, ja ruokahan Iivari-ipanalle kelpaa kyllä:=)

Takasin kotona oltiin sitte 8n kieppeissä ja odotin että olis parrat, varsinkin tuo juniori, väsyneitä, mutta mitä vielä, iltaruokaa odotellessa harrastelivat vetolajeja, välillä narupatukalla:
ja välillä Maxi-koiralla:Mudea se tässä enempi rupes väsyttämään kun jäi päivätorkut väliin. Partojen syötyä iltaruoat oltiin vielä ulkona puolisen tuntia joten tämä päivä alkaa olla pulkassa. Tosin Iivari tossa äsken vielä sai sen viimeisen hepulin ennen simahtamista ja riehui siilin kanssa, heitteli sitä ja muristen hyökkäili kimppuun. Arttu vaan mulkaisi että voi miten hölmöä ja poistui partsille nukkumaan. Joten nyt alkaa kämppä rauhoittua pitkän mukavan päivän jälkeen. Kello pirahtaa taas aamuviideltä, huoh. Iivarin kellosta en tiedä mihin aikaan herättää, toivottavasti myös vasta lähempänä viittä:) Joten eikun uuteen viikkoon, hetkeksi telkkarin ääreen ja sitten: öitä!

Ei kommentteja: