sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Pieniä pakkaskelin puuhia

Toisinaan on toisaalta ihan kivakin olla tällä lailla enempi rauhassa kotosalla ja puuhastella sitä ja tätä. Ei sillä että mitään järkevää olisin saanut aikaiseksi, jollei sellaiseksi lasketa snautserien herneiden herättelyä. Sitä paitsi eilisellä aamun pikapissatuksella jotenkin sain lonkkani naksautettua, tai en tiedä mikä naksahti, jossain siellä suunnalla kuitenkin ja se 'tuntuu'. Ei ole varsin kipeä mutta kävellessä oireilee varsinkin jos joutuu vähääkään enempi jännittämään röpelöisellä tiellä. Noh, kyllä se siitä, mutta voipi tehdä ihan hyvää olla hetken levossa.

Tämä päivä alkoi siis saman suuntaisesti kuin eilinen, vain pienet lenkit aamulla ja sitten sisähommia. Äsken ruoan laitto uuniin, jota snautserit avustivat murustelemalla porkkanoita lattialle ja muutenkin olemalla hengessä mukana. Nyt sentään Iivarikin söi omansa, yleensä heittelee porkkanaansa ympäriinsä perässä syöksyillen. Sitten tovi hömppätemppuja. Jo tutun, tai niin luulin, vaa'an kanssa oli molemmilla 'sormi suussa' eli herneet hukassa, jotta mitäköhän tämänkin kanssa pitäisi tehdä:) Ja vaikka kuvista saattaisi päätellä ettei voisi kumpaakaan vähempää äiteen temppuilut muutenkaan kiinnostaa, niin innokkaasti olivat mukana ja hommat, paitsi siis vaaka, sujui mallikkaasti. Temppuilun päälle vielä namien etsintää ja nyt rauhoittuivat aloilleen.
Kunhan päivemmällä lämpenee täytyy lähteä ulkoilemaan pitemmäksi aikaa, kyllähän sitä tässä kaikesta huolimatta kaivataan. Pakkasta on viikonlopun aamuina ollut lähes 30 astetta, mutta eilen päivälläkin vain reilut 10 joten varmaan samoin menee tänäänkin. Ja upea auringon paiste eli muistettava taas laittaa aurinkolasit silmille.

Pojat oli toppatakeissaan autossa UKUn eilisen kokouksen ajan, eikähän siinä kauan mennytkään kun saatiin viralliset hommat hoidettua, tehokkaita kun oltiin. Ruokakaupan parkkikselta pieni lenkki ja sitten PetPostiin hakemaan ruokaa Iivarille, ja tarttuihan sieltä mukaan myös pussillinen herkkuja ja Natural Menu pussi, jota käytetään temppuilupalkkana. Terveellisempää kuin nakit, ja riittoisaa kun pehmeät nappulat saa helposti puolitettua, ja mikä pääasia niin maistuu sälleille hyvin. Eaglen SuperPremiun ruoka jota Iippa on syönyt syksystä lähtien olikin loppu joten päädyin ostamaan saman merkin Holistic lammas-riisiä. Varuiksi otin vain 7,5 kg säkin, Iippa kun välillä nirsoilee, mutta hyvin näytti maistuvan ainakin nyt muutamana kertana mitä olen sitä ehtinyt sille syöttää, vielä vanhaan ruokaan sekotettuna. No, Iivarin nirsoilu nyt tuskin on ruoan merkistä kiinni, taitaa vaikuttaa siihen muut hommat ja hormonit... Tuo on suunnilleen samanvahvuista kuin SuperPremiumkin (ja hiukan kalliimpaa), katotaan sitten miltä alkaa vaikuttaa.

Olen aina inhonnut kynsien leikkuuta, koirien siis. En tiedä miksi ja mistä se juontaa, vaikka nämä antavat sen tehdä tosta vaan joten eihän se ole kuin parin minuutin homma. Iivarin kynsiä (etutassujen, jostain syystä takatassujen kynnet molemmilla kuluu nyt talvellakin niin ettei niiitä ole tarvinnu leikata) tässä on joutunut talven aikana tuon tuosta lyhentämään. Mutta jotenkin onnistuneesti aina unohdan ne kannuskynnet. Niinpä perjantaina aamulla kun pojat ulkona painivat, Iivarin toinen kannuskynsi repesi, auts, itseäni saan siitä syyttää. Se meni onneksi sillä lailla siististi, että illalla jo oli revennyt kynnenosa tippunut pois, eikä tullut verta eikä mitään, mutta olihan se varmasti vähän kipeä. On noita sattunut ennenkin, ja yleensähän ne paraneekin parissa päivässä. Paitsi sillon lomalla kun Artulla mökillä repesi ja sehän sitten kesti parantua ties kuinka kauan, antibiootit ja särkylääkkeethän siinä jouduttiin jätkälle syöttämään. Ja se kynsi on vieläkin omituisen näköinen... No, vahingosta viisastuneena tänään ennen kuin ulos lähdettiin leikkasin paitsi Iivarin kaikki etutassujen kynnet niin molemmilta myös kannuskynnet. Hyvä minä! Olo on kynsien leikkauksen jälkeen kuin olisin suuremmankin urotyön tehnyt.

Uusia ulkokuvia ei ole laittaa, arvaatte varmaan miksi. Tuskin kamera näillä pakkasasteilla toimisi, ja vaikka toimisikin niin mun sormet ei.
Siispä lopuksi vain kuva meillä käyneen mattorotan vierailusta;)

Ei kommentteja: