maanantai 28. helmikuuta 2011

Helmikuun viimeinen viesti

Touhukas ilta snautseritalossa takana. Muonituksen ja pienen lepotauon jälkeen lähettiin Hilun ja Korun kanssa lenkille. Basenjit jäi tällä kertaa kotiin. Hieno ilma, pitkä lenkki ja hyvä seura piristi. Ei olla pitkään aikaan tehty kimppalenkkiä ja vähän arvelutti minkälaiseksi riekkumiseksi Iivarin ja Korun meno yltyy, mutta alkuhepuleitten jälkeen kävelivät erittäin siivosti ja Iivaria loppujen lopuksi kiinnosti hangen tuoksut enempi kuin Koru. Hilu käyttää Korulla kolinapurkkia, ja kas, kun sitä rämisteli, tehosi se siinä sivussa Iivariinkin. Jätkä pysähtyi, katsoi mua vähän ihmeissään ja lähes karttoi Hilun lähelle menemistä. Vielä kun Artulla oli haukunestopanta kaulassa, niin kerrankin se ei ollu snautserit jotka metelöi vastaantuleville koirille:=)

Kotia tultua oli edessä pesusouvi. Mennään huomenna Nealle trimmiin niin piti senkin takia saada karvat puhtaiksi, ja olihan tuo muutenkin jo taas korkea aika käyttää saippuaa ja suihkua. Suihkua seurasi omatoimista kuivattelua:
Sitten vielä hetki karstan ja kampojen kera karvojen oikomista ja nyt on puhtaat ja suitut parrat unilla. Arttukin 'heräsi' ennen harjausta. Herra kun yritti suihkun jälkeen jälleen olla näkymätön ja kävi muka nukkumaan pienelle kerälle kääriytyen tassut visusti mahan alla kun näki että otan kammat, harjat ja karstat esiin. Mutta kun ennen hommaan ryhtymistä tein itelleni iltapalaa, niin pakko senkin oli nousta kärkkymään. Ja siitä sitten sujuvasti joutui käsittelyyn ensimmäisenä. Eikä sitten vastaan pannut, noh, mitä nyt seisoi selkä ihme kyttyrällä, tassut jäykkänä, päätä ja häntää maata kohti roikottaen. Ei mitenkään ylväs snautserin asento. Iivari aikansa jaksoi seistä ihan kunnolla, vaan sitten sen piti alkaa pelleillä ja sätkiä selällään lattialla. No saatiin nuo molemmat kuitenkin läpikäytyä ja huomenna Nea nyppii, ajelee ja leikkelee. Aika turjakkeita molemmat jo onkin.

Aamulla käännetään kalenterin sivu maaliskuulle, sehän on melkein jo kevät!

Ei kommentteja: