sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Puutalkoissa

Aamulla auton nokka kohti mökkiä ja puutalkoita. Aurinko paistoi lämpimästi siniseltä taivaalta, mitä parhain sää siis ulkotöihin. Halkoja hakattiin, pilkottiin ja kannettiin. Välillä kahviteltiin ja talkoot päätettiin ruokailun merkeissä. Raikas maalaisilma ja kevätaurinko sai posket punottamaan ja kevään ensimmäiset rappujen ramppaamiset tuntuu reisissä.
Kuten uumoilin, ei jäälle ollu enää asiaa. Pojat ankkuroitiin siis vaijereihinsa vanhaan tuttuun paikkaan. Olivat siinä aitiopaikalla valvomassa talkooporukan uurastusta ja kulkua ees sun taas milloin minkäkin kokoisen ja näköisen puu- tai kuusenoksalastin kanssa. Ja kyllä taisivat rapsutuksiakin saada, heti olivat kyljessä nyhjäämässä kun joku taukoa pysähtyi pitämään. Vaikka muuten rinteestä oli lumet jo melkeen kokonaan sulanu, oli talon vieressä vielä hankea missä saivat peuhata ja putsata kaupunkipölyjä turkeistansa. Kerrankin kun oli paljon yleisöä ympärillä, piti poikien sisälläkin näyttää miten snautserit leikkii ja antoivat näytöksen snakupainista kera hurjan karjunnan;)
Monta tuntia ulkona ramasee. Nyt on kaksi äärimmäisen väsynyttä snautseria unilla. Ja taitaa äiteekin tästä oikasta ittensä sohvalle ruumiillisen työn rasittamia jäseniään lepuuttamaan. Kuvat kertokoot puolestaan päivän puuhista.

Ei kommentteja: