perjantai 29. huhtikuuta 2011

... västäräkistä vähäsen ...

Eilen näin tämän kevään ensimmäisen västäräkin joten vain vähäsen on enää kesään aikaa. Muutenkin kevät etenee, vaikka tämä aamu oli taas vaihteeksi vähän viileempi, 7n aikaan vain viisi astetta. Mutta meillehän tuo passaa, päästään kohta tekemään kunnon lenkki ilman hikoiluja, helteestä johtuvia sellaisia.

Eilen kuvailimme keväistä luontoa. Tarkoitus oli kuvata valkovuokkomätästä mutta joku mustanaama tuli ja länttäsi tassunsa keskelle kauniita kukkia;)Peltomaisema on vielä ankean ruskeaArttu haikaili hypätä metsänreunasta pellolle ojan yli, äitee ei lähtenyt mukaan siihen leikkiin.
Fasaanit saivat partaiset lintukoirat terästäytymäänIivarikin on muotoutunut loma-aikatauluun eikä ole kuudelta herättelemässä, itse asiassa parina aamuna ollaan saatu nukuttua ruhtinaallisesti kahdeksaan. Niin kai tänäänkin, paitsi että ennen seittemää havahduin torkuistani siihen että jompi kumpi oksenteli. Se oli Arttu joka eteisessä poisteli mahastaan illalla nautittuja tuoreita heiniä. Onneksi lattialle eikä matolle joten selvisin pienellä siivouksella.

Miten joskus tuntuu että pienten asioiden hoitaminen on niin pirun vaikeeta? Mun piti ostaa uudet kesärenkaat ja olihan se mielessä jo pitkään. En vaan yksinkertasesti saanu aikaseksi ottaa puhelinta käteen ja kysellä hintoja. Tuossa lähellä kun on yksi liike joka niitä suht edullisesti myy. Kai edullisemminkin vielä saisi, mutten toisaalta viitsi pitkien matkojen päästä lähteä hakemaan. Toissa päivänä sitten vihdoin otin itteäni niskasta kiinni eli puhelimen kouraan ja sain varattua renkaat jotka saisin seuraavana päivänä, eli eilen. Sitten vielä renkaanvaihtoon aikavaraus paikasta missä jo vuosia olen renkaita säilyttäny. Eikä sielläkään ollu ruuhkaa joten sain senkin eiliselle.

Niin sitten eilen käytiin eka hakemassa uudet renkaat yhdestä paikasta, sitten ajettiin toiseen paikkaan ja jätettiin auto sinne. Tehtiin yli tunnin lenkki sillä aikaa kun miehet teki hommia renkaiden kanssa (ja vaihtoivat samalla myös polttimon mikä sekin on ollu pimeänä ties kuinka kauan, näkeehän sitä valosalla ajella yhdelläkin...). Rengaskaupasta PetPostiin ja mukaan Iivarille ruokasäkki. Sitten Laumaan hakemaan Artulle omansa. Ja kun ollaan jo riittävästi säkkejä ostettu niin sainkin toisen kaupan päälle. Siinä tuli illan kuntoilut kun raahasin 15 + 12 + 12 kg koiranmuonaa kotiin, onneksi on vain yhdet raput kavuta. Riittää taas pojilla syötävää hetkeksi aikaa.

Loma lähenee loppuaan, tämä on menny vähän kuin verryttelystä, nyt voisi olla vielä viikko tähän päälle sellaista oikeaa lomaa, että vihdoin ymmärtäisi olevansa lomalla:)

Nyt poistun koneen äärestä ja vien pojat lenkille. Sitten täytyisi kai alkaa vähän katsoa valmiiksi kevätajan vaatteita työpäiviin. Ja kai sitä pitää toisella silmällä seurailla kuninkaallisia häitäkin. En ole mikään kuninkaallisfani, mutta onhan sitä pukuloistoa ja muita huikeita seremonioita mielenkiintoista seurata, hetken.Toivotamme VALLATONTA VAPPUA!

Ja toivomme että kevään lempeät tuulet saavuttaa jo pohjoisenkin snautserien kuonot ja viimeisetkin lumet pihoiltanne saavat kyytiä!

Ei kommentteja: