lauantai 27. maaliskuuta 2010

Utuinen lauantai

Kyllä on taas harmaa ja kurainen sää, tyypillinen maaliskuinen päivä. Ja olo on vähän samanlainen, en oo kunnolla heränny koko päivänä, puolinukuksissa menny tämä lauantai lenkkeilystä ja pitkistä päivätorkuista huolimatta:( Niin on sitte kaikki viikonloppua odottaneet hommat edelleen tuolla odottamassa, kenties seuraavaa viikonloppua... Tuollahan ne säilyy, en jaksa stressiä ottaa.

Ulkona harmaudessa en oo kuvia viittiny ottaa, eilen räpsin joitakin sisällä, samoin tänään. Iivarista kyllä pitäis joku kunnon kuva saada nyt kun nuoriherra on vielä hienossa näytelmäkuosissaan. Näistä kuvista kyllä hyvin huomaa että aina on Iipalla pilke silmäkulmassa ja kepponen mielessä, jos ei muuta niin purkkarista nauttivan Artun alta viedään lelut :)
Arttu on varsinainen karvaturri, nyt varsinkin kun Iivari on hienossa trimmissä niin ero on melkonen, on tosissaan näkyvissä snautserin eri turkkivaiheet, se viimisen päälle trimmattu ja sitten se trimmaamista vailla oleva! Puolisentoista viikkoa pitäis jätkän talviturkkiansa vielä kestää, sitte vien pojat yhdeksi päiväksi Nean hoteisiin ja pääsee Arskakin karvoistaan ja näyttää taas upealta snautserilta.

Koirahuoneen ikkunasta on tullu pojille uusi vahtimesta, tai taitaa olla Iivarin Artullekin opettama tuo paikka, en muista Artun siinä ennen pihan tapahtumia kyttäilleen. Tänään itse asiassa näin Arskatin ekan kerran ikkunasta ulos tsiikailemassa, yleensä on Iisku siinä.
Parempi onkin poikain tottua tyytymään ikkunasta kyttäilyyn, meillä kun uhkaa parvekkeet joutua käyttökieltoon. Se tarkottais puoli vuotta ilman parveketta, eli siihen asti kun remppa on tehty joskus lokakuussa! Tuli nimittäin päivällä tiedote että kun tossa nyt remontin alla olevassa talossa on tehty jotain kaiteiden rakenneavauksia niin siel on havaittu että kaikki ei olis niin kuin pitäis, ja olis turvallisuusriski käyttää partseja. Lisää tietoa tulee alkuviikosta, kauhulla odotan:(Kuulin muuten eilen aamulla radiosta että lämpömittari kodin jokaisessa huoneessa on ekoteko. Kas, mä en sitten ole ekotekoilija, meillä kun ei ole ensimmäistäkään lämpömittaria sisällä. Mihin mä mittaria tarviin ku ilmankin varmasti pidän lämpötilan paljon alle suositusten, oliskohan meillä jotain 18 astetta, ehkä jopa alle? En muuten edes tiedä mikä on suositus, tai onko sellasta, mutta en voi sietää lämmintä huoneilmaa. No pitihän tuo tarkistaa netistä ja jonkin lähteen mukaan suositus olis 21-22 astetta, huh, ihan liikaa meikäläiselle! Nytkin kun pakkaset loppu ja unohdin patterien termostaatit vääntää alemmalle niin jo oli kuumaa ja tunkkaista! Mieluummin pistän villatakin päälle ja töppöset jalkaan kuin hikoilen sortseissa, sisällä. Ja uskosin että koiratkin viihtyy paremmin viileemmässä. Makkarissa saatan avata vielä ikkunankin että olis mukavan vilposta nukkua. Joten arvata saattaa että jo etukäteen ahdistaa kesä ja syksy kun meidän talo huputetaan remonttia varten eikä pääse partsille eikä välillä kait saa ikkunoitakaan auki – AUTS! Ja siis jos toi partsien käyttökielto tosissaan tulee niin voi apua. Se on kuitenkin ylimääränen huone lämpimämmillä ilmoilla, tänäänkin on ollu ovi melkeen koko ajan auki. Ja onhan siinä jätkillä vähän extraa kun saavat kyttäillä ohikulkevaa liikennettä.Mulle harmaita hiuksia on meinannu aiheuttaa uusi lamppudirektiivi, mikä lie viralliselta nimeltään. Olen yrittäny kaikista kaupoista kahmia varastoon vanhanlaisia lamppua, viis siitä ettei ne olis ekoja enää, muttei niitä kaikkia taho enää saada mistään. Yhtään uudenlaista lamppua en vielä oo tarvinnu kun toistaiseks on vanhatkin riittäny. Eilen sitte aattelin kokeeks ostaa yhden uuden olkkarin valasimeen. Täytyy kohta koklaa miten se tohon passaa, ainakin on ihan erimallinen kun noi entiset, paljon pitempi. Ei hyvä. Ja se mitä noi uudet maksaa, voi hyvät hyssykät. Juu, kyllähän sitä väitetään että uudet tulis mukamas pitemmällä jaksolla halvemmiks, mutta en usko ennen ku näen. Noi vanhat lamput makso ehkä jotain 2-3 euroa kipaleelta ja toi uus lähemmäs kympin! Eli tohon olkkarin valasimeen ku tarvii kolme lamppua se on lähemmäks kolmellakympillä uusia lamppuja, vanhoja sais sillä ainakin kymmenen.

Pojat tekee täällä puruluiden vaihtareita. Annoin niille just isot uudet purkkarit, Iivarille kelpas heti mut Arttu vaan makoili omansa kanssa. Nyt Arttu päättikin haluta Iivarin jo alottaman purkkarin, ja niin Iivari pääsi käsiksi, tai siis tassuiksi, Artun iskemättömään puruluuhun. Aika hyvin sovussa noi puruluita aina syö, uskallan jopa jättää niitä niille kun lähen töihin. Monesti niitä ei ole päivän aikana syöty lainkaan, ja sitte kun tuun kotiin Iivari polleilee purkkari suussa ympäri eteistä. Ne tietää etten niitä huomioi ennen ku olen vaihtanu vaatteet, Artulle helppoa mut Iivarille vähä vaikeempi pala, ja välillä penska yrittääki pomppia, repiä takin helmasta ja herättää huomiota. Toisinaan se sitte kulkee vaan purkkari suussa ja örisee, ja siinäki vaiheessa ku tervehdin koiria, niin se ei oo moksiskaan, ja jatkaa purkkarin järsimistä. Eli tulee joskus mieleen että kumpi on tärkeempi, puruluu vai äiteen kotiintulo? :=)

Aamusella pojat istui sievästi vierekkäin, mut annas olla kun sain kameran käteen niin enää ei passannu paikoillaan istuksia, ja kuvat onnistui (?) näin kun Iivari blokkas Artun pois kuvasta:Yritetääs paremmalla onnella huomenna:) Nyt koirakuiskaaja Cesar Millanin pariin. Muistakaahan siirtää kelloja ensi yönä kohti kesää!

Ei kommentteja: