sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Yöherätyksia ja muita hämärän hommia

Voi tota piippa-Iippaa. Meidän Mr hormonihiiri. Perjantaita vasten yöllä klo 2n jälkeen havahduin siihen että herra liikehti hermostuneesti, vähän piippasikin. En ensin aikonut reagoida enempiä, aattelin katsoa että josko se vaan olis jostain saanut naapurin juoksuneitosten tuoksua nenäänsä. Mutta kun liikehdintä jatkui levottomona ja kuulin kuinka kävi heiluttamassa remmejä naulakossa, ajattelin että ehkä sittenkin on tosi kyseeessä. Siispä äkkiä vaatetta päälle ja tossut jalkaan ja pihalle. Ja pah! Enempi se, niinkuin Arttukin, mennä viipotti kirsu puskia tuoksutellen.. Teki kyllä isotkin hädät, ei mitään ripulia kuiteskaan, onneksi. Taisi iltalenkillä mennä aika sen mielestä olevinaan tärkeämpiin hommiin ja unohtui sitten ne "tärkeät" asiat toimittaa. No, lauantaiaamuna näytti klo 5ttä kun alkoi sama ruljanssi. Ja vaikka jälleen uskalsin epäillä herran tarkoitusperiä niin olihan se jätkät pihalle vietävä. JOS vaikka olisi se ripuli yllättäny. Ei ollu. Ihan oli sama homma kuin edellisyönä. Menin lankaan. No, oli tuosta aikaiseta pissalenkityksestä se hyvä puoli että kun sitten "oikeasti" heräsin kellon ollessa kahdeksan pintaan, ei ollu kiire ensimmäisenä mennä pihalle. Sain kerrankin rauhassa herätä, tehä aamuhommia, muonittaa koirat ja nauttia aamukahvit ja -puurot ennen kuin lähettiin lenkille.

Eilen oli sentäs vähän kirkkaampi taivas kuin tänä aamuna. Nyt on ilma täysi tihkutöhnöä. Siitä huolimatta tänään, niin kuin eilenkin, suunnattiin reippaan lenkin jälkeen metsään rämpimään. Namien etsiminen mättäältä on poikien mielestä hauskaa ajanvietettä ja sillä aikaa kun nämä möhelsi turpa sammalikossa, sai äitee nautiskella metsän tuoksuista. Metsän rauhasta ei oikeen voi puhua, tie on ihan lähellä, mutta autojen äänen kun sulki korvistaan niin metsä itsessään oli hiljainen. Eikä vettä satanut tänäänkään vaikka lähtiessä vähän ripotti. Sammal ja pusikko oli tietty märkää ja takasin tultiin housut reisiä myöten vettä valuen. Ja tassut ja tossut. Kuvat on eiliseltä. Tänään olisi ollu liian pimeää ottaa kuvia, eikä se eilenkään onnistunu ilman salamaa. Ja mitäpäs noissa muuta näkyy kuin kuonot turpeessa kulkevia koiria. Tällä kertaa ei poseerattu:)
Eilen iltapäivällä kun oltiin haettu Petpostista lisää nameja metsähommiin (sampoota Iivarille oli myös ostoslistassa mutta sopivaa ei tuolla ollu, pitää viikolla ettiä jostain) ajettiin rantaan. Keli oli kivan kuulas ja kuiva, ja ihan reipas lenkki tehtiinkin. Aurinko teki laskuaan ja värjäsi taivaan mielettömän upeilla hehkuvilla väreillä.
Nyt on saatu ruoka muhimaan, kokkikolmosten suosiollisella avustuksella, koirat aloillaan, pyykit koneessa. Yksi viikonloppu taas kääntymässä lopuilleen ja uusi viikko alkamassa. Ilmeisen harmaan taivaan alla, edelleen. Silti, hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja: